«Білобережжя Святослава» традиційно в акції «Зробимо Україну чистою разом!» (ФОТО)




Вже традиційно,  п’ятий рік поспіль, Національний природний парк «Білобережжя Святослава» долучається до наймасштабнішого екологічного соціального проекту – Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою!».

17 лютого цього року в приміщенні Миколаївської облдержадміністрації відбулась обласна робоча нарада, на котрій член наглядової ради Let's do it, Ukraine Олег Шкода, координатор акції в Миколаївській області Анна Ганжул, Богдан Кошмал, координатор акції в м.Миколаїв та координатор акції в Очаківському районі та м.Очаків, начальник відділу НПП «Білобережжя Святослава» Світлана Тарабан  запропонували присутнім звіт про проведення акції в минулому році та презентували проведення акції «Зробимо Україну чистою разом!» у цьому році.

Звітує Світлана Тарабан

Для присутніх цікавими були презентації екологічних проектів, що вже здобули популярність та будуть втілені цього року в Миколаївській області та Очаківському районі зокрема.  Адже НПП «Білобережжя Святослава» вже п’ятий рік поспіль приймає активну участь у цій благородній справі збереження довкілля, залучає до неї широку громадськість та учнів шкіл району і міста.

Члени президії, доповідач - Євген Гладков, начальник управління ЖКГ ОДА

Організаційну підтримку було також надано Очаківською райдержадміністрацією, тісна співпраця вже традиційно склалася з відділом освіти, молоді та спорту РДА та відділом освіти м.Очаків.

Ганна Ганжул  - координатор акції в Миколаївській області

«Зробимо Україну чистою разом!» – це частина міжнародного проекту «Lets Do It, World!», який об’єднав вже більше 112 країн та 11млн. людей для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Це щорічна одноденна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку.

Акція в Україні кожного року збирає понад 170 тис. учасників. Вже протягом п’яти років у різні суботи по всьому світі  проводяться великі прибирання, які об’єднують цілу країну. Головною метою проекту є не тільки глобальне прибирання країни від сміття, а також збільшення відповідальності українців за навколишнє середовище, виховання у громадян дбайливого ставлення до довкілля, прищеплення в суспільній свідомості потребу підтримувати чистоту та піклуватися про навколишнє середовище.

Учасники наради

В Очаківському районі та м.Очаків минулого року на акцію вийшло більше двох з половиною тисяч учасників. Цього року акція «Зробимо Україну чистою разом!» пройде 23 квітня з 10.00 до 20.00год.  Планується також залучення волонтерів, студентської молоді з м.Миколаїв для організованого масштабного прибирання території Кінбурнської коси. Тож приєднуйтесь до акції і робіть своє життя та країну чистішими!

Світлана Тарабан,
координатор акції в Очаківському районі та м.Очаків,
начальник відділу НПП «Білобережжя Святослава»