Диво, яке приходить грудневої ночі




Темної зимової ночі з 18 на 19 грудня кожна українська родина готується зустріти Святого Миколая. Дорослі радіють Миколаю, тому що згадують своє дитинство, а дітлахи з нетерпінням чекають ранку, щоб дізнатися, що Святий поклав під подушку: подарунок чи різочку? Має він золоті сани з білими золотогривими кіньми, до хати заходить через двері, але часто невидимий, подарунки підкладає завжди під подушку. Його супроводжують білокрилі янголята, а недалечко крутяться й чортики, котрі переконують Святого, що українські діти були нечемні, тому не заслуговують на небесні гостинці.

Саме в цей день 19 грудня, повірити у справжнє диво мали змогу учні 1-А та 1-Б класів Очаківської ЗОШ №1, які почергово завітали до міської бібліотеки на святковий ранок. Читальна зала наповнилася ароматом дитинства, чарівності і свята


Розповідь бібліотекаря Валентини Миронюк про зимові свята


Учні 1-А класу знали відповіді на всі запитання

Діти уважно прослухали розповідь бібліотекаря Миронюк Валентини про зимові свята, із задоволенням подивилися лялькову виставу «В ніч на Святого Миколая» (актори-волонтери, друзі бібліотеки, десятикласниці Гриб Мілана та Купріянова Діана). Як справжніх сприймали школярі лялькових героїв Чорта і Відьму, Миколу Чудотворця, мишенят та інших героїв.


Лялькові герої вистави В ніч на Святого Миколая


Святковий настрій, радість і щастя на обличях гостей свята

Малеча вже приготувалася отримати солодощі, але тут до зали зайшла непрошена гостя – бабця Шапокляк, а від неї нічого доброго не чекай.


Шапокляк зі своєю подружкою крискою-Ларискою

 
Шапокляк зі своєю подружкою крискою-Ларискою
 

Вона задавала важкі завдання, пропонувала дітям свої каверзні «подарунки» - рогатку, камінчик, пістолет. Після невдалої спроби спокусити дітей своїми «подаруночками», бабця Шапокляк (бібліотекар Олена Солдатенко) відкрила таємницю. Насправді, вона давно вже змінила своє хобі і зараз працює таємним агентом у Святого Миколая, а першокласникам Шапокляк просто влаштувала іспит.


Всі відмовлялися від подаруночків каверзної бабці

До учнів 1-А класу Святий Миколай не встиг добратися, та йому в пригоді стала сучасна послуга – «Нова пошта», подарунки до бібліотеки доставив поштовий агент, радості діток не було меж.


Агент Нової пошти з телеграмою від Миколи Чудотворця

 
Агент Нової пошти з телеграмою від Миколи Чудотворця
 

Всі до одного розповідали віршики про зиму і Св. Миколая, які старанно вивчили напередодні свята разом зі своїм класоводом Ларисою Васьковою. Потім був хоровод, звучав сміх, привітання, розповіді про подарунки і слова вдячності бібліотеці.


Артистично розповідали віршики про зиму та Святого Миколая

 
Артистично розповідали віршики про зиму та Святого Миколая
 

Учням 1-Б класу пощастило трохи більше. Спочатку вони відвідали виставку малюнків учнів Очаківської дитячої художньої школи «Зимове мереживо свят», яка відкрилася саме в цей день. Ознайомилися з переглядом нових книг для дітей письменниці Ангеліни Кріхелі, які вона подарувала нашим маленьким читачам напередодні.


Учні 1-Б першими завітали нв виставку малюнків учнів ДХШ

Далі знову була лялькова вистава, загадки, зустріч з героїнею Едуарда Успенського. Виявилось, що наші юні друзі - розумні, чемні, виховані. Аплодисментами і викриками радості і здивування малеча зустріла доброго Миколая який все ж таки завітав до бібліотеки із солодкими подарунками та привітаннями. Для Чудотворця малята підготували вірші та пісні про зиму, школу, дружбу та ін.


Дитячі мрії збуваються, і до нас завітав Святий Миколай


Всі подарували Святому Миколаю чудові вірші

 
Всі подарували Святому Миколаю чудові вірші
 

Закінчилася зустріч загальним фото на згадку і прощанням до наступного року з обіцянками стати розумнішими, кращими і обов’язково читати більше книжок. Святий Миколай продовжив свій круїз, а відголоски святкових зимових пісень, віршиків, дитячого галасу і сміху ще довго бринів у приміщенні міської бібліотеки.


Фото на згадку про зустріч з 1-А класом


Загальне фото учнів 1-Б на згадку про чарівну зустріч

Зимові свята тільки почалися, а це означає, що дива продовжуються…

Ганна Біла,
завідувач бібліотеки