Всеукраїнська науково-практична конференція в НПП «Білобережжя Святослава»




На базі національного природного парку «Білобережжя Святослава» (Миколаївська область) 10-11 травня 2018 року проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Комплексне збереження історико-культурної та природної спадщини у заповідних об’єктах». В співорганізаторах заходу – Центр пам’яткознавства Національної академії наук України і українського товариства охорони пам’яток історії та культури, Національний історико-археологічний заповідник «Ольвія», Регіональний ландшафтний парк «Кінбурнська коса», Очаківський воєнно-історичний музей ім. О. В. Суворова.

   

В конференц-залі Очаківського воєнно-історичного музею О. В. Суворова зібрались представники національних природних парків, вищих навчальних закладів м. Миколаїв та м. Запоріжжя, краєзнавці Херсону та Миколаєва, а також історики та археологи. Крім того результати досліджень, проведених на озері Солонець-Тузли (Березанський район, територія НПП) та його прилеглій території, представила Стефанська Антоніна, студентка III курсу МНУ імені В. О. Сухомлинського.


Виступ Деркач О.М.


Учасники конференції

Другий день конференції плідно пройшов на території Кінбурнської коси, де учасників ознайомили з результатами проведених біотехнічних заходів, а саме відновленим урочищем «Бієнкові плавні», удосконаленою платформою для гніздування птахів, що побудована під керівництвом директора РЛП «Кінбурнська коса» З. О. Петровича та ін.

Результати досліджень та доповідей науковців представлені у збірнику конференції, виданому напередодні.

Відділ науки НПП «Білобережжя Святослава»