«Кінбурн. Створи свою легенду»




Наприкінці літа та початку осені 17 відомих художників з усіх куточків України зібралися на традиційний живописний пленер на Кінбурнській косі, в межах території національного природного парку «Білобережжя Святослава».

Десять днів творчої праці митців завершилось загальною виставкою їх робіт 9 вересня цього року на базі відпочинку «Ракета», що на Кінбурні. Запрошені, гості, відпочиваючі змогли дійсно доторкнутися душею до переданих на картинах легенд Кінбурну, особисто познайомитися та поспілкуватися з майстрами пензля. Адже пленерний живопис – це своєрідна лабораторія, де побачені пейзажні мотиви художник інтерпретує, вдихаючи в них своє бачення.

Світлана та Іван Аношкіни, Алла Волобуєва, Олена та Олег Колбанови, Марія та Андрій Тертичний, Олег Ясенєв (всі з м.Київ), Андрій Коваленко, Наталія Лоза, Анатолій Кравченко (м.Одеса), Андрій Гук (м.Кривий Ріг), Віктор Гвоздинський (м.Рівне) та наші місцеві миколаївські художники Тетяна Рябенко, Дмитро Молдаванов, Юрій Гуменний, а також керівник цього творчого проекту Олександр Ус передали в своїх пленерних роботах всю експресивність, емоційність природи унікального куточку країни — Кінбурну.

Всі десять днів були доволі насичені не тільки спілкуванням з колегами та наодинці з природою, а ще – цікавими екскурсіями та подорожами стежками древньої Геродотової Гілеї разом зі співробітниками національного природного парку «Білобережжя Святослава».

 

Захід відбувся за ініціативи та підтримки народного депутата України Андрія Вадатурського, та інформаційного і організаційного супроводження національного природного парку «Білобережжя Святослава».

Світлана Тарабан,
начальник відділу еколого-освітньої
роботи та рекреаційного благоустрою
НПП «Білобережжя Святослава»