До Чорного моря – з любов’ю та повагою




У школах Кінбурну продовжується еколого-освітня та природоохоронна діяльність.

У шкільному міні-парку «Борисфен», створеному на базі Василівської ЗОШ, спостерігають за перелітними птахами, досліджують мурашники у степу та тирличеві галявини.

На традиційних осінніх зборах шкільного міні-парку приймаються важливі екологічні рішення.

Нещодавно учні Василівської школи: Ірина Бородіна, Данило Вінничук, Лілія Передрій та Кристина Цветкова (керівник команди учнів провідний фахівець з екоосвіти НПП «Білобережжя Святослава» І.В. Лахтіонова), взяли участь у обласному екологічному пленері «Моя Україна», створив із вторинного матеріалу (відпрацьованих шин) оригінальну композицію «Чаювання на природі».

У рамках Міжнародного Дня Чорного моря пройшла акція «Чисте узбережжя», а її учасники – учні 5-11 класів, разом з класними керівниками, розчистили від сміття трьохкілометрову ділянку узбережжя лиману, зібрав 60 кг сміття. Завдяки його сортуванню, зібране сміття вдалося утилізувати.

У шкільному конкурсі малюнків «На захист дельфінів» перемогли вихованці гуртка «Світ очима дітей»: Варвара Агафонова та Іванна Семенюк (керівник Г.Е. Карачевська).

Учні Покровської школи, у рамках Дня Чорного моря, взяли участь у творчому конкурсі «На захист дельфінів», оголошеному природно-заповідними об’єктами: РЛП «Кінбурнська коса» та НПП «Білобережжя Святослава».
У шкільному конкурсі екологічного малюнку І місце отримав Костянтин Приладишев, ІІ місце – Єлизавета Книга, ІІІ – Анастасія Книга та Олександра Бородіна. Кращі аплікації зробили: Оксана Бородіна, Лев Кутіков, Юрій Красніков та Никіта Тимченко.

Чорне море - одне з унікальних морських водойм нашої планети і велика природна спадщина. Знищити його природу легко, відновити - неможливо! Піщані пляжі, чисту воду, живі організми необхідно зберегти для майбутнього.

І. Форманюк,
провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса»
та НПП «Білобережжя Святослава»