Завершення навчального року у музичній школі




Ось і завершився черговий учбовий рік у музичній школі міста Очакова. Пролунали останні акорди перевідних та випускних іспитів. Випускники ще не можуть дійти до думки, що вже не потрібно йти на уроки до музичної школи, і вони ще довго будуть звикати до нового життя. Але з музикою залишаться назавжди, кожен знайде свій шлях.

Як же можна забути ці захоплюючі уроки – подорожі у світ прекрасного? Адже кожна нова зустріч з викладачем і улюбленим інструментом несла у собі безліч позитиву, закоханості у музику, нові емоції та відчуття, вміння і навички, цілеспрямований шлях до мети – неперевершеного концертного виступу. Завжди першими слухачами та оцінювачами були батьки. І вони дивувалися, як їх дитина по-новому розкривається на сцені, нібито якісь приховані можливості виходять на поверхню і чарують своєю несподіваністю.

Після карантинних обмежень і викладачі, і учні, і особливо батьки навчилися цінувати кожен урок. І ми примітили, що ті діти, які систематично і з великим задоволенням займаються вдома, зовсім не хворіли, адже гра на музичному інструменті – це масаж усіх внутрішніх органів і прямий шлях до здоров’я!

Дуже багато зусиль доклали викладачі та учні, щоб записати найвдаліші концертні виступи і відіслати записи для участі у різноманітних конкурсах. Про деякі з них ми вже писали.

Так, Горбачов Олександр (8 клас, викладач Домбровська В.А.), отримавши 2 місце на обласному конкурсі піаністів, став лауреатом 2 ступеню Всеукраїнського конкурсу творчості «Spring  life Festival» у м. Чернігові, володарем «Срібного диплому» 19 Всеукраїнського юніорського конкурсу музично – виконавської майстерності імені академіка О.С. Тимошенка у м.Ніжині.

   

Маковійчук Вікторія (5 клас, викладач Домбровська В.А.) стала лауреатом 2 ступеня Всеукраїнського конкурсу творчості «Spring life Festival» у м.Чернігові та 4 Всеукраїнського конкурсу інструментального мистецтва «Златограй» у м.Миколаєві.

   

Подолянчук Марія (7 клас, викладач Логунова І.К.) зайняла 3 місце в обласному конкурсі піаністів, 1 місце у Міжнародному фестивалі «King of creativity 2021» у м.Києві та стала володарем «Срібного диплому» у 19 Всеукраїнському конкурсі ім.ак. О.С.Тимошенка у м.Ніжині, як і її брат Подолянчук Серафім, який вже закінчив навчання на фортепіанному відділі, але також брав участь у конкурсі.

Лауреатом 1 премії («Дебют») 4 Міжнародного фестивалю – конкурсу виконавців і композиторів «Музика душі» у м. Києві стала Мисяк Яна (5 клас, викладач Логунова І.К.), яка отримала багато пам’ятних подарунків від журі.


Донцова І.К., Подолянчук М., Мисяк Я.

 
Донцова І.К., Подолянчук М., Мисяк Я.
 

Дуже приємно, що український композитор з м.Одеси Інна Францискевич на своїй сторінці у ФБ дала високу оцінку виконанню її п’єси «Детектив на прогулянці» нашою ученицею Марією Подолянчук. А композиторці Олені Девіс дуже сподобалось виконання її твору «Кіно з Чарлі Чапліним» Погосовою Маргаритою. Обі дві учениці Логунової І.К.


Логунова І.К., Погосова М.

 
Логунова І.К., Погосова М..
 

   

Завжди приємно, коли у конкурсах приймають участь і викладачі. Так, викладач по класу синтезатора та теоретичних дисциплін Дурмуш Вікторія Сергіївна отримала Диплом 2 ступеня 3 Миколаївського обласного фестивалю «Маестро» у номінації «Мультимедійні проекти» за методичну розробку до уроків української та зарубіжної музичної літератури «Музична гра «Казковий бал». А її учениця Єлістратова Олександра (6 клас) стала володаркою Диплому «Срібна зона» цього ж конкурсу за роботу «Електронний синтезатор у рок-музиці». З роботою «Мій улюблений інструмент – клавішний синтезатор» вона взяла участь у 2 Всеукраїнській учнівській конференції у рамках програми «Крещендо арт форум», а також зайняла 3 місце у Всеукраїнському багатожанровому фестивалі-конкурсі «Орхідея» м. Очаків  у номінації «Інструментальний жанр синтезатор». Також у цієї номінації виступила Анна Смислова (7 клас, викладач Дурмуш В.С.), яка зайняла 2 місце у Всеукраїнському вокально-інструментальному фестивалі «Музична казка» м. Київ.


Дурмуш В.С., Єлістратова О., Смислова А.

Треба додати, що Голуб Ангеліна (4 клас, викладач Шеховцова Л.К.), яка закінчила фортепіанний відділ, у номінації «Сольний академічний спів» отримала Диплом 3 ступеню на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв «Сяйво Первоцвітів» м. Київ.

Єргешева Олександра (5 клас, викладач Швець О.О.) стала лауреатом 2 ступеню Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Сяйво Первоцвітів» м.Київ


Швець О.О., Єгрешева О.

 
Швець О.О., Єгрешева О.
 

Цікаво, що музична школа міста Очакова впровадила у свою роботу нотну збірку «Фортепіанні твори сучасних українських композиторів» кандидата мистецтвознавства, доцента Миколаївського університету ім.В.О.Сухомлинського  Ревенко Н.В.

Очаківська музична школа продовжує співробітництво з багатьма мистецькими закладами та діячами мистецтв України.

Запрошуємо до вступу бажаючих оволодіти фортепіано, синтезатором, акордеоном, бандурою, гітарою, академічним сольним співом до вступних іспитів, що відбудуться 5 червня о 10.00. у приміщенні школи за адресою вул.Нікольська 7.

Завідуюча фортепіанним відділом, старший викладач
Робулець С.О.