На Україні тривають навчальні збори резервістів




 

В Збройних Силах України розпочато навчальні збори військовозобов’язаних оперативного резерву першої черги. Перша команда резервістів з Миколаївщини щойно повернулася додому і була відзначена Командувачем Сухопутних військ України, як найбільш організована і дисциплінована з поміж представників інших областей України.

Цьогорічний захід учбово-навчальних зборів військовозобов’язаних оперативного резерву першої черги відрізняється від попереднього року більш тривалим терміном, замість 10 днів, поновлення бойової навченості резервісти будуть проходити на протязі 30 днів. За призваними на збори на весь період зборів та резервістами на весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата.

Крім того, кожному резервісту, залежно від військового звання, виплатять:

– грошове забезпечення за 30 діб підготовки: від 4800 до 6400 грн. (у 2016 році за 10 діб підготовки резервісти отримували до 700 грн.);

– одноразове грошове заохочення за підсумками року (тим хто виконав програму зборів) від 1600 до 3100 грн.;

Також резервістам, які залучаються на навчальні збори, гарантовано державне страхування, безкоштовне медичне забезпечення.

Мета зборів комплексна, починаючи від вдосконалення індивідуальних навичок резервістів з урахуванням сучасної специфіки виконання армійськими підрозділами завдань, до бойового злагодження в складі свого підрозділу та військової частини.

В команду до військової частини польова пошта В0927 був направлений і наш представник учасник антитерористичної операції на сході країни, солдат запасу Чегошев Дмитро Анатолійович, мешканець міста Очаків. Під час мобілізації Дмитро Анатолійович проходив військову службу згідно своєї військово-облікової спеціальності – військовий кухар, тож і на збори був призваний за фахом. Програму зборів відпрацював на відмінно і за сумлінність та старанність був заохочений.

16 лютого перед строєм особового складу Очаківського військкомату йому було вручено почесну грамоту від військового комісара Миколаївського обласного військового комісара, в якій зазначено його взірцевість, мужність і високий професійний рівень виказану ним при виконанні військового обов’язку.

Розповідаючи про пройдені навчальні збори Дмитро Чегошев відзначив, що збори відбулись на одному подиху і на високому організаційному рівні. Крім обов’язків пов’язаних з приготуванням їжі в польових умовах довелось поновити і обов’язки стрілецької облікової спеціальності, що в бою також може стати в нагоді. Та найголовніше, зазначив Дмитро Анатолійович, це зустріч зі старими бойовими побратимами і остаточне його переконання в необхідності призиватися на військову службу за контрактом та пов’язати своє життя з професією Захисника Вітчизни.

Наступні бойові учбово-навчальні збори військовозобов’язаних оперативного резерву першої черги відбудуться 10 та 15 березня і від Очаківщини будуть направлено вже 29 резервістів. Сподіваємося, що наші хлопці також будуть, як завжди кращими!

С.М. Чорний,
ТВО військового комісара Очаківського
районного військового комісаріату
капітан 2 рангу