Формування підрозділу територіальної оборони на території міста Очаків




До уваги мешканців Очаківщини!

16 липня 2021 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про основи національного спротиву», який вступив у дію з 1 серпня 2021 року. У зв’язку з цим збільшилась чисельність ЗСУ, а сили територіальної оборони визнано, як окремий рід сил ЗСУ, на який покладається організація, підготовка та виконання завдань територіальної оборони.

З цього приводу на території міста Очаків планується формування одного із підрозділів територіальної оборони - окремий батальйон, як окрема військова частина. Тому при Очаківському відділі територіального центру комплектування (колишньому військкоматі) розпочато роботу, щодо відбору кандидатів на призов до нової військово-організаційної структури, яка буде базуватися виключно на території міста (адміністративна будівля розташування батальйону вже визначена). В зв’язку з цим запрошуємо усіх бажаючих громадян (в тому числі громадян жінок) віком від 18 до 57 років (окрім призовників) на співбесіду та вивчення морально-ділових, професійних якостей для відбору на військову службу за контрактом, за адресою: м. Очаків, вул. Старофортечна,16 (тел. для довідок: 3-08-36, 067-928-3346).

Призов на контракт до зазначеної військової установи буде здійснюватися за спрощеною процедурою, при наявності бажання кандидата, стану його здоров’я та результатів професійного відбору.

Нагадаємо мешканцям Очаківщини, що підрозділи територіальної оборони у повному складі розгортаються тільки при введенні в країні режиму воєнного стану і основним їх завданням є:

    • охорона та захист державного кордону;
    • забезпечення умов для надійного функціонування органів державної влади, органів військового управління, стратегічного розгортання військ;
    • охорона та оборона важливих об’єктів і комунікацій;
    • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями;
    • підтримання правового режиму воєнного стану.

Також мабуть буде доречним нагадати, що бюджет 2022 року для Міністерства оборони виділений в рекордно великій сумі – 131 мільярд гривень, 71.2 мільярда з яких підуть на грошове забезпечення, що на 13.3 мільярда більше ніж минулого року. А це свідчить про те, що грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ з 1 січня 2022 року буде суттєво збільшене. Тому запрошуємо усіх, хто бажає пов’язати своє життя з професією захисника Вітчизни і отримувати за це достойну винагороду.

Начальник 3 відділу Миколаївського районного територіального
центру комплектування та соціальної підтримки
полковник  Геннадій ЛЕУРДА