Чистому Білобережжю – бути!




Два дні поспіль — 24 та 25 липня цього року — проходила очистка рекреаційних пунктів на Кінбурнській косі в межах території національного природного парку «Білобережжя Святослава» (Миколаївська область) від побутового сміття.


Біля кожного контейнеру - розяснювальна таблиця з описом

Збір відходів здійснюється сортовано на всіх рекреаційних пунктах, тому саме це дало можливість значно зменшити об’єм вивезеного. В цьому році на третьому, четвертому та п’ятому рекреаційних пунктах об’єм зібраного та утилізованого сміття зменшився на 50%, це всього лише 24м3, тобто дві машини відходів.


Кипить робота

До того вивезено тільки органічні відходи, а скло, пластик та метал знаходяться на тимчасовому зберіганні до закінчення рекреаційного сезону та будуть вивезені централізовано в приймальні пункти м.Миколаїв.


Площадка для збору відходів


Збір пластика


Збір скла

У зборі, сортуванні та вивезенні всіх сортованих відходів активно допомагали громадська організація «Кінбурн», приватні підприємці та працівники парку.


Обговорення плану дій

Всім небайдужим – подяка та шана! Процес очищення природно-заповідних територій триває! Зробимо Білобережжя чистим разом!

Світлана Тарабан, начальник відділу
еколого-освітньої роботи
та рекреаційного благоустрою