Квіти – символ дитинства і весни




У рамках Всеукраїнської акції «День довкілля», учні Василівської школи, разом із вчителями, намагаються кожного року прикрасити пришкільне подвір’я: прибирають територію та висаджують різноманітні квіти на клумбах біля школи. Найактивнішими учасниками акції стали учні 6 класу під керівництвом Ганни Олександрівні Вакуленко. 

Вони насадили багато нових квітів. Перемоги у акції шестикласникам допомогла місцева жителька Зоя Федорівна Бородіна, яка вирощує різноманітні квіти, гордиться цим та живе турботами про те, щоб кожна квітка гарно розвивалася, набирала сили і радувала людей своєю красою. Зоя Федорівна подарувала дітям розсаду календули, калюжниці, чорнобривців та поділилася з учнями секретами їх вирощування.

Вихованці дитячого садка «Лісова казка» побували на «стежці першоцвітів», яку «створила» на своєї садибі вчителька школи Галина Едмундівна Карачевська та люб’язно запросила дітей помилуватися цвітінням підсніжників та інших ранньоквітучих рослин. 

А у «День довкілля» вихованці, під наглядом вихователів та працівників НПП «Білобережжя Святослава», вчилися висаджувати чорнобривці на ділянці поруч з дитячим садочком. 

Координатор акції «День довкілля» І. Лахтіонова,
провідний фахівець з екоосвіти НПП «Білобережжя Святослава»