Мешканці моря очима дітей




Нещодавно у міській бібліотеці, відбулася виставка екологічного малюнку «Мешканці Чорного моря», на яку потрапили кращі творчі роботи учнів 1А, 1Б та 2А класів Очаківської загальноосвітньої школи №1 та учнів початкових класів Покровської і Василівської шкіл, що розташовані на Кінбурнській косі.


Бібліотекар Олена Солдатенко оформляє виставку

22 листопада працівники бібліотеки разом з працівниками природно-заповідних об’єктів зустрічали учасників екологічного конкурсу та підбивали його підсумки у трьох номінаціях: «Кращий малюнок», «Краща аплікація» та «Краща поробка».


Учні 2А класу (кл. керівник Усік Римма Вікторівна)


Учні 1А та 1Б класів (кл. керівники: Васькова Лариса Валентинівна та Єгурнова Олена Миколаївна)

На виставку потрапили роботи учнів, які були зроблені власноруч та за допомогою батьків.

Учні 2А класу разом з батьками та вчителькою

Відвідувачі виставки мали змогу взяти участь у ековікторині та згадати мешканців моря, яки були «присутні» на дитячих малюнках, аплікаціях та поробках.


Екологічна гра для 2А класу

 
Екологічна гра для 2А класу
 


Найактивніші учні 1А та 1Б класів


Екологічна гра для першокласників

 
Екологічна гра для першокласників
 

І традиційно, діти дізналися багато цікавого про роль природно - заповідних об’єктів у збереженні Чорного моря та його мешканців.

Від національного природного парку «Білобережжя Святослава» учасники виставки отримали на добру згадку про участь у виставці чудові, яскраві та цікаві путівники.


Аплікація Евеліни Полтарецької (2А клас)

 
Аплікація Евеліни Полтарецької (2А клас)
 

У номінації «Кращі малюнки» змагалися учні 2А класу: Веніамін Федорченко, Анна Геращенко, Анастасія Анісімова, Акім Ракул, Софія Ющук

   


Плакат Валерії Синєрук – 2А клас.

 
Плакат Валерії Синєрук – 2А клас.
 

Кращі поробки – композиції зробили учні 2А класу: Олена Куба, Назар Трум та Яна Папук

   

Серед малюнків першокласників були визначені роботи Єгора Цимбала та Альони Васильчук з 1А класу та Софії Новицької з 1Б класу

   

Кращі аплікації на виставку з 1А класу виготовили: Тетяна Данілова, Валерія Гординець, Олександр Полянський та Вероніка Коваленко.

   

Привернула увагу всіх присутніх на виставці позитивна, яскрава, насичена різними морськими елементами поробка – панорама «Берег Тендри», яку представив Нікіта Троц з 1А класу.

   

Одним з найкращих, членами журі, були визнані вироби Артема Родигіна з 1Б класу: сувенір «На згадку про море», аплікації та ін.

   

Олеся Погадаєва та Поліна Шутєєва з 1Б класу також підготували на виставку незвичайні морські сувеніри з мушлями.

   

Серед учнів 1Б класу кращими були виділені малюнки та аплікації Софії Новицької, Діани Байдак. Найоригінальнішими елементами виставки стали креативні поробки у вигляді міні – панорам морських глибин Софії Ноженко, Миколи Сирбу, Поліни Козловської та Дарії Пінчук.

   

За деякі роботи юні майстри були відзначені заохочувальними призами. Серед переможців - Софія Ющук та Валерія Синєрук – 2А клас, Нікіта Троц – учень 1А класу, Софія Ноженко та Артем Родигін – учні 1Б класу та ін.

Вже стало традицією кожного року організовувати екологічні виставки у Очаківській міській бібліотеці спільно з природно - заповідними об’єктами: НПП «Білобережжя Святослава» та РЛП «Кінбурнська коса». Учасники таких виставок - учні Очаківських шкіл та шкіл району.

Серед учнів Покровської школи нагороджені грамотами НПП «Білобережжя Святослава» та заохочувальними призами: у номінації «Краща аплікація» - за І місце учениця 3 класу Анастасія Книга, за ІІ місце – учениця 1 класу - Анастасія Писарєва, за ІІІ місце – учениця 1 класу Анастасія Ізбаш. У номінації «Краща поробка – сувенір» І місце у Дар’ї Надобко - учениці 3 класу, ІІ місце у Єви Надобко – учениці 1 класу, ІІІ місце – у Книги Єлизавети – учениці 4 класу.

   

Серед учнів Василівської ЗОШ у номінації «Кращий малюнок» нагороджені третьокласники: за І місце Іванна Свистуха, за ІІ місце – Олег Вакуленко, за ІІІ місце – Анастасія Шинкарук.

   

Вітаємо учасників та переможців!

І. Форманюк
– провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса»
та НПП «Білобережжя Святослава»