Науковець парку – учасник престижної міжнародної літньої школи




Міжнародна благодійна організація "Екологія-Право-Людина" з січня по травень проводила ОНЛАЙН КУРС ІЗ МІЖНАРОДНОГО ЕКОЛОГІЧНОГО ПРАВА ТА УПРАВЛІННЯ, до навчання якого мали змогу долучитись фахівці з різних куточків України. Курс 2019 складався із шести модулів, які охопили загальні основи міжнародного екологічного права та управління, міжнародний досвід у регулюванні складних задач із менеджменту природних територій, огляд ситуації в Україні, а також окремі аспекти міжнародно-правового регулювання проблем втрати біологічного різноманіття, менеджменту лісів, боліт, луків, вартості екосистемних послуг, мереж природоохоронних територій світу та захисту тварин. Студенти отримували необхідний об’єм літератури, прослухували вебінари, мали дискусійну платформу для обговорення важливих завдань та проходили онлайн контроль з перевірки знань. Завершальним етапом навчання було написання есе.

Слухачі курсу, які успішно пройшли курс і отримали більше ніж 150 балів з усіх модулів та екзаменаційного есе, були запрошені до участі у літній школі з міжнародного екологічного права та управління в Карпатах (с.Ластівка, Львівська область), за участі міжнародно визнаних професорів у даній галузі. До двадцятки кращих студентів потрапила і старший науковий співробітник відділу науки Національного природного парку «Білобережжя Святослава» Марчинська Ольга.

   

 

Понад 20 лекторів з України, Білорусі та Польщі з 01 по 04 липня продовжували плідно працювати зі студентами курсу в чудовому місці – готель «Таор Карпати». Під час літньої школи студенти приймали участь у розглядах та дискусіях (обговорювались питання охорони земельних ресурсів, охорона територій смарагдової мережі та інші), працювали у групах (рольова гра – розробка Положення заказника біля готелю «Таор»), прогулювались місцевістю до місць зростання інвазійних видів рослин та ділянок лісу, на яких проводились рубки. По завершені літньої школи всі студенти отримали сертифікати про успішне проходження онлайн-курсу та участі у літній школі з міжнародного екологічного права та управління

Відділ науки НПП «Білобережжя Святослава»