Сузір’я лауреатів




22 квітня 2018 року в Києві проходив VІ Міжнародний фестиваль - конкурс класичної музики «Талановиті діти України», під егідою Міністерства культури України, Всеукраїнського благодійного фонду з такою ж назвою. Минулого року учениця музичної школи Стаднічук Ірина отримала Гран-прі цього конкурсу в номінації «Інструментальна музика (фортепіано)». Ця перемога надихнула інших викладачів і учнів спробувати свої сили, тому, коли надійшло запрошення до участі у конкурсі, в Києві висадився справжній музичній «десант» з Очакова.

У конкурсі приймали участь 62 учасники - юні інструменталісти і вокалісти з різних куточків України, а сам він проходив у концертному залі Музею Книги, розташованому у Києво–Печерській Лаврі. За умовами конкурсу кожен з учасників виконував по 2 різнохарактерні твори. Спочатку виступали наймолодші (вікова категорія до 9 років). Тут достойно представила свою програми юна співачка Олександра Семенова (викладач і концертмейстер Анастасія Чорна) і піаністка Марія Подолянчук (викладач Ірина Логунова). У середній дитячій віковій категорії (10-14 років) брали участь Єлізавета Трасіух і Ірина Стаднічук (викладач Віра Домбровська). Крім того, Іринка Стаднічук вирішила себе спробувати і у вокальній номінації, до якої готувалась під керівництвом свого викладача Анастасії Чорної.

Незважаючи на хвилювання, наші дівчата виступили просто чудово, невимушено і артистично. А журі, очолюване народною артисткою України Н. Шелепницькою, оголосило результати:

Семенова Олександра, номінація «Вокал соло», молодша вікова група,
ІІІ місце (викладач Анастасія Чорна)

Подолянчук Марія, номінація «Фортепіано соло», молодша вікова категорія,
І місце (викладач Ірина Логунова)

Трасіух Єлізавета, номінація «Фортепіано соло», середня вікова категорія,
ІІ місце (викладач Віра Домбровська)

Стаднічук Ірина, номінація «Фортепіано соло», середня вікова категорія,
І місце (викладач Віра Домбровська)

Стаднічук Ірина, номінація «Вокал соло». середня вікова категорія,
Гран Прі (викладач Чорна Анастасія).

Всі вони отримали почесні дипломи і кубки лауреатів, а Ірина Стаднічук - запрошення до участі у Міжнародних конкурсах у Грузії і Болгарії.

Такого щедрого врожаю досягнень наша музична школа ще не мала. Вітаємо наших лауреатів, їх наставників і бажаємо нових яскравих перемог!

О. Кравченко
викладач музичної школи