«Соколи» святкують 10-річний ювілей!




Гурт «Соколи» більше 10 років радує своєю творчістю жителів міста та інших регіонів України. Лише за останні три роки поповнив свою творчу скарбницю сьома дипломами різних категорій. В березні 2017 року на Міжнародному фестивалі-конкурсі стрілецької пісні «Красне поле», який проходив у древній столиці Закарпаття - місті Хуст, отримав диплом і визнання місцевої общини за пропаганду пісень Закарпаття. А в серпні того ж року у місті Сватово Луганської області гурт був нагороджений ще трьома дипломами. Неодноразово за свій невеликий час існування, колектив нагородженодипломами різних ступенів та іншими нагородами за свій внесок у пропаганду української народної пісні, за участь в обласних і всеукраїнських конкурсах, фестивалях і концертах.

Організатор і керівник колективу «Соколи» Олександр Старовойтов - автор багатьох пісень, людина всебічно розвинута, яка об’єднала навколо себе талановитих та співучих чоловіків, яка спрямовує творчу енергію на розвиток і єднання колективу, пропаганду чудового виду мистецтва – пісні.

З моменту створення колективу їх візитівкою стала пісня «Екіпаж», одним із авторів якої є учасник колективу Анатолій Ковтун, старший мічман у відставці, бувший командир десантного корабля «Сватово», яким він командував більше 10 років.

У репертуарі колективу безліч пісень – як авторських, так і українські народні пісні, а також інших відомих авторів. Хоч у колективі всього 7 чоловік, та їхні міцні голоси варті декількох хорів.

На концерт з нагоди 10-річчя колективу прийшло багато гостей, аби вкотре послухати та насолодитися чудовим співом у виконанні «Соколів» та хору «Ветеран», пройнятися чуйністю й осмислити прочитані авторські вірші, присвячені рідному місту, та, звісно, посміятися з прочитаних зі сцени гуморесок Дмитром Дубовим, солістом гурту «Соколи». Гості свята вітали ювілярів щирими оплесками та прекрасно провели час.

Завітав на концерт, аби привітати ювілярів, міський голова С.М. Бичков. Сергій Миколайович зазначив, що його завжди вражало, скільки в учасників колективу енергії, враховуючи поважний вік. Побажав їм, не дивлячись на складний шлях, яким вони йдуть по життю, успіхів та здоров’я , аби і надалі знаходили в собі сили для виступів, а міська влада їх завжди і в усьому буде підтримувати. Ну, і вже традиційно, від міського голови солодкий подарунок ювілярам - торт.

Також від відділу культури міської ради з привітаннями і найкращими побажаннями, учасників чоловічого вокального гурту «Соколи» з нагоди 10-річчя нагороджено почесними грамотами за вагомий внесок у розвиток культури міста Очакова, збереження та популяризацію української пісні, за активну життєву позицію.

Привітати колектив, який протягом багатьох років представляє очаківську культуру та традиції мистецтва не лише на сценах міста, а й на обласних та національних, приїхав письменник, журналіст, громадський діяч і меценат, голова Княжого дому Горчакових, Андрій Анатолійович Горчаков. «У 2008 році відбулось наше перше знайомство з учасниками колективу, тоді саме тільки починалась благодійна діяльність Княжого дому Горчакових в Очакові, який протягом 10-ти років допомагає колективу як «Соколів», так і «Ветерану», - звернувся до ювілярів А. Горчаков. Від Одеської обласної ради миру творчому колективу «Соколи» Андрій Анатолійович вручив Почесну грамоту за активну громадянську творчу і безкорисливу позицію, а також від Княжого дому Горчакових передав сертифікат на суму 5000 грн. Побажав прекрасної концертної програми та довголіття.

Голова Миколаївського морського збору, академік, генерал Міністерства оборони Чорний Вадим Михайлович, який протягом багатьох років дбає про гурт «Соколи», цього дня також завітав на свято, аби привітати цей чудовий колектив із ювілеєм.

Ще звучало багато вітань і побажань творчих успіхів, натхнення та довголіття від гостей концерту. Та найкращим привітанням і доказом яскравого таланту були бурхливі оплески гостей.

Н. Пишук
Фото автора
Газета «Чорномморська зірка» №29 від 13.07.2018