Акція «Зробимо чистим Білобережжя» стартувала!




15 травня 2020 року у зв’язку з послабленням карантинних заходів на території національного природного парку «Білобережжя Святослава» нарешті стартувала реалізація грантового проекту «Облаштування та очищення рекреаційних ділянок національного природного парку «Білобережжя Святослава», за сприяння ГО «Кінбурн» та фінансування європейської організації ПРООН-EMBLAS-Plus.

   

Сьогодні відбулися масштабні прибирання та благоустрій території, сортований збір та видалення побутових відходів на всіх шести рекреаційних пунктах та трьох рекреаційних ділянках в межах території парку. Під час заходу обладнано п'ять біо-туалетів, які унеможливлюють проникнення в грунтові води фекальних стоків.

   

Весняна толока пройшла під гаслом «Зробимо чистим Білобережжя!». Вона об’єднала працівників парку, жителів півострова, громадських активістів, студентів, волонтерів з багатьох куточків нашого регіону.

Це має стати прикладом запровадженням роздільного сортування побутових відходів на території рекреаційних пунктів та дільниць парку з подальшою його переробкою. Акція надалі сприятиме підвищенню рівня екологічної культури та обізнаності нашого населення.

На перспективу розраховуємо виховання екологічної культури для збереження контактної біосфери від забруднення. Як наслідок, це відновить ендемічну та рідкісну рослинність в місцях масового відпочинку людей.

Світлана Тарабан,
начальник відділу еколого-освітньої роботи та рекреації