«Чому хвилюється Чорне море?» виставка конкурсних робот




Національний природний парк «Білобережжя Святослава», Регіональний ландшафтний парк «Кінбурнська коса» та Очаківська міська бібліотека з нагоди відзначення Міжнародного дня Чорного моря запросили учнів молодших класів загальноосвітніх шкіл міста Очаковадо участі у творчому конкурсі «Чому хвилюється Чорне море?», запропонувавши учасникам конкурсу створити:авторську книжку-малятко,авторську настільну морську гру, випустити листівку-малюнок, зробити тематичну композицію морських глибин або узбережжя.

На запрошення відгукнулося 80 школярів початкових шкіл м. Очаків. Компетентне журі конкурсу ретельно переглянуло кожну саморобочку, відібрало та відзначило кращі роботи для виставки.

Запідсумками конкурсу, на вернісаж дитячих саморобок потрапили незвичайні книжки-малятка, настільні морські ігри, яскраві композиції та листівки-малюнки, які у творчій співпраці виготовилималенькі очаківці та їх батьки.

Всіх, хто бажає долучитися до перегляду виробів, запрошуємо до міської бібліотеки (перший поверх, читальна зала).Ви поринете у різноманітний світ дитячої творчості і фантазії, вас вразять своєю оригінальністю експонати, виготовленні юними талантами, неординарністю та безпосередністю, творчим підходом та розумінням теми, зворушать струнидуші дитячі малюнки з екологічними гаслами на підтримку збереження Чорного моря та правилами поводження на морському узбережжі. Вразять роботи учасників конкурсу у номінації «Від екологічного малюнку – до інформаційної листівки».Більшість робіт надійшло від наймолодших учнів Очаківської ЗОШ№ 1.

Журі також відзначило екологічну спрямованість листівок-малюнків Єгора Олійніка та Анастасії Татаренко з 1А кл., Ірини Грибонос, Максима Коржиневського, Ксенії Чуприни, та Сімеона Ліморова з 2Б кл., Тетяни Вербицької з 2А кл. та Анастасії Анісімової з 4А кл.

   

Знайшли достойне місце в експозиції малюнкиМатвія Архіпова 1А кл., Олени Заграй та Павла Шулячинського 1Б кл., Дар’ї Тимошенко та Тимофія Чебана 2А кл., Олександри Заграй 3А кл.

   

У номінації «Краща морська композиція» журі відзначило роботи учнів молодших класів з усіх шкіл міста.На виставку потрапили роботине тільки з яскравими сюжетами про морських мешканців, ай про реальний сьогоденний стан Чорноморського узбережжя та морського дна.Серед робіт учнів ЗОШ №1 привертає увагу композиція Артура Бобрика з 1Б кл. – розуміння теми, деталізація предметів, навіть сумний вид дельфінчика та пластикові предмети на дні моря, вражають глядача.

Яскрава оригінальна аплікація - малюнок Марка Окользіна з 2А класу.

   

Дивовижні роботи Еміля Чумакова та Софії Коваленко з 1А кл., Ксенії Франкової 3Б кл., Софії Витрикуш, Нікіти Ступакова, Олександра Деркача з 2А кл.стали також учасниками виставки.

   

Світ мешканців Чорного моря майстрували і творили вихованці ЗОШ №4: учні 2А кл. - Маргарита Куцурубенко та Тимофій Голубок, 3Б кл. - Олеся Погодаєва, Ангеліна Гелета, Софія Вороніна, Катя Мартинова, Настя Кириченко, Вікторія Татаренко та Юліана Котенко.

Дивовижні композиції з використанням фетру, тканини, піску, мушлів та морських черепашок виготовили учні ЗОШ №2: Богдан Васильченко та Олександра Скрипка з 1А кл., Софія Лук’янчук з 1Б кл., Андрій Чайчук з 2А кл., Марія Рудинська з 2Б кл. та Ксенія Кисельова з 4Б кл.

А щоб отримати відповідь на запитання нашого конкурсу «Чому хвилюється Чорне море?», у вас є можливість ознайомитися з незвичайними книжками-малятками.На їх різнокольорових ілюстрованих сторінках приховалисявідповіді та сумні «причини хвилювання моря», розкритітаємниці існування жителів морських глибин, які опинилися серед різноманітних забруднювачів, що потрапляють у воду і впливають на підводне життя. На вас чекають авторські казки, загадки, кросворди, вікторини та збірники пізнавальних ігор.

У номінації «Книжка – малятко», серед найкращих авторів,журі визначило вироби учнів молодших класів ЗОШ №2: Маргарити Погосової 4А кл., Юрія Крупкіна 2Б кл., Софії Лук’янчук 1Б кл., Яни Мисяк 3Б кл., Мілана Свєтлова 1А кл. та Тимура Бойченка 1Б кл.

Найкращими авторами оригінальних книжечок - маляток серед учнів 4А кл.ЗОШ №1 визнані: Анастасія Оніщенко, Акім Ракулта та учень 3Б класу - Артем Родигін, до речі, роботи Артема вже не перший рік стають переможцями подібних виставок, його вироби прикрашають читальну залу міської бібліотеки для обслуговування читачів дітей.

Є чудова пропозиція для відвідувачів виставки! У читальній залі бібліотеки можна ще й пограти та позмагатися на вдачу, відправитися у захоплюючі морські пригоди. Відмінним приводом для цього послугують дитячі поробки настільних морських еко - ігор.

Кожен зможе реально перевірити свої знання про море, про те, що турбує його мешканців і звичайно нас з вами, людей, що живуть поруч із морем тамають змогу спостерігати за його станом.

У номінації «Краща настільна морська гра» серед переможцівстали настільні ігри Єви Надобко та Сніжани Вовченко - учениць 3Б кл. ЗОШ №4.

Серед переможців ЗОШ №2 вибрані ігри Юрія Крупкіна 2Б кл., Марини Анатій 3Б кл., Поліни Бондар 2А кл., Марії Шинкаренко 3Б кл. та Тимофія Пасамана 4А кл.

Вітаємо переможців та дякуємо всім маленьким учасникам, їх батькам, вчителям, працівникам Очаківської міської та шкільних бібліотек за підтримку екологічного -освітнього заходу, присвяченого нашому Чорному морю.

Виставку дитячих виробів можна відвідати з листопада по грудень поточного року,  дотримуючись протиепідемічних заходів.

 

Конкурс завершився, підсумки підведені, учасникам RESPECT!

Ірина Форманюк – координатор конкурсу,
провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса»
та НПП «Білобережжя Святослава»