Наслідки шторму - Чорноморську косу затопило




03.12.2012 р - Миколаївська область, Лагірна коса Чорноморської С/Р

Для  надання допомоги залучалось відділення 22 ДПРЧ на  АЦ- 40(131)137.
Евакуація людей спільно з в/ч А-2637 з зони підтоплення (45 чол), евакуація автотранспорту (4 одиниці) та очищення проїзду від повалених дерев.

На даний момент на території коси здійснюється чергування співробітників Очаківського МВ УМВС з метою обмеження доступу людей на вказану територію. Рівень води на території Чорноморської коси становить 0,1-0,15 м. на на території баз відпочинку Нептун, Ювілейна, Чайка, Карпати, Чорноморка, зі сторони Березанського лиману вода повністю зійшла.

Також в районі Кінбурнської коси на мілині знаходилася баржа без вантажу.  За допомогою 3 буксирів (Бакач, Феникс, Сидона) об 15 год. 06 хв. була знята з мілини та транспортується у відстійник в район Тендрівської коси.

В результаті складних погодних умов 03.12.2012 р. у селах Іванівка, Куцуруб, Дмитрівка, Солончаки, Дніпровське, Шевченки зазнали пошкоджень покрівлі біля 10 приватних житлових будинків та об’єктів соціальної сфери, а саме: Куцурубський сільський клуб (2 листа шиферу - відновлено), Куцурубська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів (8 листів шиферу – відновлено частково),  Іванівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів (2 листа шиферу –відновлено), Куцурубський дитячий садок ( 10 листів шиферу - відновлено), магазин Райспоживспілки (5 листів шиферу), житловий будинок с. Солончаки – замінено 4 листа шиферу, ФАП с. Дніпровка – 5 листів шиферу відновлено, житловий будинок с. Дніпровка (багатодітна родина) – 5 листів шиферу буде відновлено 05.12.2012 року, клуб с. Шевченки – 4 листа шиферу відновлено. У населених пунктах району здійснюють роботу сільські комісії з проведення відновлювальних робіт  та визначення обсягів шкоди, заподіяної негодою.

Також на території міста Очакова в результаті сильних поривів вітру повалено близько 37 дерев, прибиранням яких займається Служба благоустрою Очаківської міської ради.

Згідно інформації служб на території міста Очаків в результаті складних погодних умов відбулося пошкодження покрівель багатоповерхових житлових будинків. На балансі КП «ОККП» знаходиться 31 будинок. Станом на 15.00 04.12.2012 року обстежено 20 будинків, з яких покрівлі 18 зазнали пошкоджень на площі від 10% до 30%, також до органів влади надійшли заяви від 6 ОСББ про пошкодження покрівель. Також зруйновано 150 м² м’якої покрівлі  на КНС №1 по вул. Кірова, 40 м² металевої покрівлі будівлі хлораторної на території КП «Очаківовдоканал» по вул. Миру, 24.

В результаті шторму в акваторії Чорного моря відбулося підняття на поверхню води на відстані приблизно 20 метрів від берегу каналізаційного колектору очисних споруд м. Очаків. На даний час вирішується питання щодо укладення угоди з КАРС м. Очаків щодо обстеження даного колектору.

Також в результаті шторму в акваторії Чорного моря відбулося руйнування дороги на «Дитячому пляжі» м. Очаків протяжністю 60 метрів, в результаті чого відсутній проїзд до КАРС м. Очаків, Дитячого табору «Шмідта», бази відпочинку «Очаківець».