Військові балотуються на вибори




В Очаківському гарнізоні перебувають на черзі для отримання власного житла 450 військовослужбовців та ветеранів військової служби, ще перебувають на черзі в місті 240 сімей, з яких 36 учасників бойових дій. Питання забезпечення квартирами громадян міста і військовослужбовців є одним з проблемних, так як коштів в бюджеті міста на жаль недостатньо навіть для придбання житла на вторинному ринку.

В 2019 році з’явилася надія на будівництво нових багатоповерхових будинків на новому мікрорайоні, згідно Державної програми будівництва житла для військовослужбовців і навіть підготовчі роботи було розпочато. Але в Міністерстві Оборони України відбувся перерозподіл бюджетних коштів на користь більш великих військових гарнізонів (Київський, Львівський, Одеський, Вінницький). Очаків знову залишився в черзі на невизначений час. Чи є вихід на даний час з даної ситуації? Так, вихід є, але…

Начальник гарнізону капітан 1 рангу Віталій Харченко та військовий комісар Очаківського РВК полковник Геннадій Леурда розпочали перемовини з керівництвом Командування Сил Логістики Збройних Сил України, щодо продовження будівництва будинків в місті і отримали позитивні запевнення, що будівництво можливе, але необхідно отримати згоду на рівні Кабінету міністрів, так як є рішення про забезпечення квартирами більш великих гарнізонів. Перемовини з представниками влади дали зрозуміти, що для вирішення даного питання потрібна ще й «політична складова».

Напередодні виборів до органів місцевого самоврядування вище згадані офіцери зустрілися з Головою Очаківської міської ради Сергієм Бичковим, щодо узгодження питання будівництва нових будинків і було прийнято рішення балотуватися кандидатами в депутати міської ради від президентської партії «Слуга народу» для рішення, в першу чергу, житлового питання. Пізніше до ініціативи  капітана 1 рангу Віталія Харченка та полковника Геннадія Леурди долучився і заступник командира в/ч А0350 майор Андрій Берсан, який також балотується кандидатом в депутати Очаківської міської ради.

Як це не парадоксально, але відповідний запит до кабміну та офісу президента України краще сприймається від депутатів-військовослужбовців від провладної партії, ніж від військовослужбовців. Як прокоментував цю ситуацію полковник Геннадій Леурда: «На війні всі методи дієві, якщо вони приносять позитивний результат».

Дійсно, отримання власного житла – це найзаповітніша мрія кожного громадянина. Власний дах над головою – це і впевненість в майбутньому і сімейний затишок та достатність, і можливість народження та виховання дітей. Згідно запланованого проекту на першому етапі планувалося будівництво чотирьох дев’ятиповерхових будинків по 75 квартир в кожній будівлі і на другому етапі також чотири дев’ятиповерхівки. 10% квартир буде виділено для цивільного населення міста, де в першочерговій черзі перебувають 36 сімей учасників бойових дій. Саме будівництво нового військового містечка дасть можливість здійснення мрії 600 сім’ям військовослужбовців гарнізону і мешканців міста, забезпечить роботою багато будівельників і прикрасить місто новим мікрорайоном із сучасною інфраструктурою, де буде радісно лунати дитячий сміх.

Крім мети будівництва житла в кандидатів від військових багато і інших завдань, які вони мають наміри втілити в життя на користь розвитку міста та комфортного проживання Очаківської громади і громадян, які будуть приїжджати до нас на відпочинок. Але, як запевнив Геннадій Павлович Леурда, будівництво багатоповерхових будинків – це завдання номер один і разом офіцери-депутати його втілять в життя.

Власна інформація