Обеліски пам'яті




Обеліск на восьмому кілометрі шляху Очаків-Миколаїв перед поворотом на Матросівку. На цьому місці у серпні 1941 року бомба з німецького літака влучила у військову полуторку — загинуло вісім краснофлотців. Тут вони і були поховані. Їх останки були перепоховані у 1965 році на старому кладовищі Куцуруба. Обеліск на початку 1980-х років було передано для шефства над ним Очаківському дорвідділу, але після розвалу Союзу обеліск став нічийним.

Через декілька років, завдячуючи особистим старанням сільського голови Куцурубськоі ОТГ, порубано зарослі чортового дерева, розчищено площадку, ліквідовано бур'яни… Замінено табличку, покрашено, побілено і обеліск «ожив'».

   

Обеліск на старому кладовищі Куцуруба. Відкрито у 1965 році після перепоховання 8-ми краснофлотців, загинувших від бомби німецького бомбардувальника у серпні 1941 року. Під обеліском перепоховано 14 вересня 2019 року останки лейтенанта Чокова Андрія Семеновича, уродженця села Іванівка, який загинув у липні 1941 року на території Сестрорецького району м. Ленінграда і до цього часу вважався безвісти зниклим. Слава героям!

   

На фото: Перед покладанням квітів голова ради ветеранів Куцуруба Чоков Олександр Онисимович і Поспелов Юрій — студент Київського національного торгово-економічного університету.

Олександр Чоков
Газета «Очаківський тиждень» №98 от 27.05.2020 г.