Національні природні парки України, в тому числі «Білобережжя Святослава» взяли участь у Міжнародній туристичній виставці




30-31 березня в Міжнародному виставковому центрі м.Київ, відбулося офіційне відкриття ХХІІ Міжнародної туристичної виставки UITT 2016 «Україна – подорожі та туризм».

Цього року виставка зібрала 248 компаній з 28 країн світу. На ній представлені стенди Туреччини, Болгарії, В'єтнаму, Куби, Кіпру, Домінікани, Єгипту, Грузії, Мальти, Чорногорії, Португалії, Словенії, Таїланду, Тунісу та України.

Представники іноземних делегацій

Мінприроди у співпраці з Мінекономіки та Українською асоціацією активного і екологічного туризму представляє на національному стенді України програму Національні природні парки України для екологічного туризму та відпочинку.
За результатами першого дня роботи досягнуто домовленостей щодо висвітлення важливості національних природних парків України у розвитку екологічного туризму на Слуханнях в Комітеті Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризм, які відбудуться на наступному тижні.

Виступ директора департаменту заповідної справи Іваненко І.Б.

Розвиваючи екологічний туризм в національних природних парках та інших природоохоронних територіях, де це дозволено законодавством, Україна створює систему довготривалого збереження природи, виховує любов до неї і до рідного краю, сприяє фізичному і психічному здоров’ю громадян, забезпечує умови для збалансованого соціально-економічного розвитку віддалених регіонів, таких наприклад як Кінбурнська коса. З окремою презентацією про неповторність та привабливість території національного природного парку «Білобережжя Святослава» виступили співробітники парку. Прийшлось до вподоби зацікавлених відвідувачів стенду парку і частування дарами нашого Очаківського краю і його, на жаль ще не  таке відоме широкому загалу в Україні, добре вино.

Презентація НПП «Білобережжя Святослава». На фото начальник відділу науки Чаус В.Б.

Координатор акції «Зробимо Україну чистою» Чичкалюк Т.О. разом з представником парку Чаусом В.Б.

Для ознайомлення відвідувачів виставки з цінностями кожного національного природного парку України вже другий рік поспіль Мінприроди спільно з Українською асоціацією активного і екологічного туризму і Агенцією Сучасних Спеціалістів та Авторів «АССА» випускають каталог «Екологічний туризм та національні природні парки України», з яким можна ознайомитися за посиланням: http://book.uaeta.org/

Відділ науки
НПП «Білобережжя Святослава»