«Кінбурн Кемп» проанонсував чергове порушення природоохоронного законодавства




20 вересня 2017 року на території Кінбурнської коси, у наслідок необережного поводження з вогнем відпочиваючими, виникла пожежа. На щастя, працівники НПП «Білобережжя Святослава» в той момент знаходились поряд і своєчасно виявили загоряння. Працівники Покровсько-Хуторського ПНДВ спільно з лісничим ДП «Очаківське ЛМГ» успішно загасили полум’я та не допустили виникнення великої пожежі.

До речі неподалік місця загоряння, розташовується славнозвісний, так званий Кінбурн Кемп. На фоні напруженої пожежонебезпечної ситуації, керівництво Кінбурн Кемпу, задекларувало у соціальних мережах проведення заходу із спалюванням чи то солом’яної, чи то дерев’яної «баби». Організатори даного заходу навіть не замислюються про можливі наслідки, які можуть бути не передбачені: іскри від багаття, віднесені вітром, можуть потрапити на сухий трав’янистий покрив, на гілки соснових дерев і т.д. Напрошується питання, якщо такі загоряння відбуваються у наслідок викинутого недопалку, як відбулося саме 20 вересня, чи доцільно і чи безпечно проводити заходи із розпалюванням величезних вогнищ?

Необхідно зауважити, що запланований захід, в разі його проведення буде порушенням не лише режим охорони об’єкту ПЗФ, але й рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації затвердженого протоколом №6 від 1 серпня 2017 року, рішенню позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердженого протоколом №6 від 22 серпня 2017 року. Крім того дана подія, у разі її проведення, відбудеться в порушення пункту 3.1.1 Правил пожежної безпеки в лісах України, та несе велику загрозу лісовим кварталам розташованим на Кінбурнському півострові в межах НПП «Білобережжя Святослава».

Відповідні попередження направлені організаторам заходу, тому сподіваємось, що здоровий глузд візьме гору.

Адміністрація НПП «Білобережжя Святослава»