Сонячна галявина літнього читання




У сучасному інформатизованому світі зменшується кількість часу, який діти, підлітки проводять з книгою в руках. Щоб наших дітей повернути до читання бібліотекарі використовують різні форми та методи заохочення дитини до читання.

В дні літніх канікул в Очаківській міській бібліотеці проходив конкурс «Сонячна галявина літнього читання 2017», в якому приймали участь діти 1-9 класів. Юні користувачі все літо відвідували бібліотеку, виріс читацький попит на твори, що входили до списків позакласного читання та списків заданої на літо літератури, а також читали книги за своїми уподобаннями.

Що ж читають сьогодні юні очаківці? Як і завжди, це твори зарубіжних письменників: Жуля Верна, Артура Конан Дойля, Рея Бредбері, Джека Лондона; цікавлять їх твори М.Трублаїні, В.Нестайка, В. Винниченка, А.Чайковського, Г.Тютюнника, у читацькому тренді твори сучасних українських письменників Сашка Дерманського, Зірки Мензатюк, Марини Павленко, Оксани Лущевської, Лесі Вороніної.


1 місце Жданова Тетяна ЗОШ №1 8 кл.


2 місце Голубенко Тоня ЗОШ 1 4 кл.


1 місце Жданова Тетяна ЗОШ №1 8 кл.

2 місце Голубенко Тоня ЗОШ 1 4 кл.

30 серпня в Очаківській міській бібліотеці відбувся читацький бенефіс, на який були запрошені найактивніші юні читачі бібліотеки. За підсумками конкурсу переможцями стали: Жданова Тетяна - 1 місце (ЗОШ №1, 8 кл.), Голубенко Антоніна -2 місце (ЗОШ №1, 4 кл.). Серед активних учасників конкурсу слід відзначити: Пасікову Дашу, Мелікову Ольгу (ЗОШ №1), Рудан Дашу, Пащенка Нікіту, Боброва Сергія (ЗОШ №2).


Учасники читацького бенефісу «Сонячна галявина літнього читання 2017»

Кращі читачі отримали заохочувальні призи, які були придбані за кошти, надані депутатом обласної ради Гемаєвим Х.З.

Розпочався новий навчальний рік. А в міській бібліотеці заплановано ще багато цікавих масових заходів і конкурсів.

Завідувач міської бібліотеки Анна Біла