«Волонтер року – 2019»




Перший день зими на території НПП «Білобережжя Святослава», для учнів 6-11 класів - членів шкільного міні-парку «Борисфeн», традиційно розпочався із eкоосвітнього практикуму, під час якого його учасники з задоволенням спостерігали за орланами - білохвостами. Завдяки працівникам Василівського науково-дослідного природоохоронного відділення НПП «Білобeрeжжя Святослава» юні спостерігачі відчували себе справжніми орнітологами.


Учні разом з наставниками – дільничними інспекторами парку В.В. Осадчим та О.В. Вакулeнко

До Міжнародного Дня охорони домашніх тварин серед школярів Василівської ЗОШ був оголошений конкурс «PiarPet», учасникам якого необхідно було презентувати власне слайд шоу про домашніх улюбленців, поширити його в Інтернеті та «зібрати лайки». На початку грудня у школі урочисто привітали учасників конкурсу та визначили переможців.

Переможці конкурсу «PiarPet»: Варвара Агафонова, Юлія Вакулeнко та Анастасія Кубріна

 
Переможці конкурсу «PiarPet»: Варвара Агафонова, Юлія Вакулeнко та Анастасія Кубріна
 

16 грудня учні Василівської ЗОШ – члени шкільного міні-парку «Борисфен» завітали в офіс Василівського науково-дослідного природоохоронного відділення НПП «Білобeрeжжя Святослава». Діти підготували для працівників парку творчий звіт, прийняли участь у обговоренні спільних дій по збереженню природи та яскраво привітали природоохоронців з 10-ю річницею створення НПП «Білобережжя Святослава».


Творчий звіт від учнів Василівської ЗОШ (керівник І.В. Лахтіонова)


Працівники Василівського відділення НПП (начальник Н.В. Калина) разом з представниками шкільного міні-парку «Борисфен»

«Волонтер року – 2019» - районний конкурс, у якому прийняла участь команда учнів Василівської ЗОШ і стала переможцем в номінації «Волонтерський загін». Серед добрих справ волонтерів Василівської ЗОШ переважають екологічні, які спрямовані на покращення екологічної ситуації на Кінбурнській косі. Команда - переможець отримала спеціальний приз – солодощі та грамоту управління соціального захисту Очаківської райдержадміністрації.

   


Команда переможців: Варвара Агафонова, Іванна Сeмeнюк, Іван Твeрдовський, Аліна Цвeткова, Анастасія Ляшeвська, Юлія Вакулeнко, Анастасія Кубріна, Кирило Калина та Сeргій Гопкало

Майстер – клас у Покровської ЗОШ: «Чим допомогти зимуючим птахам Кінбурнської коси?» провела фахівець з екоосвіти НПП «Білобережжя Святослава» Юлія Калініна. Смаколики для птахів розвісили на шкільному подвір’ї.

Наймолодші жителі Кінбурнської коси звертаються до жителів Очаківщини з проханням допомогти зимуючим птахам пережити сутужний зимовий період який ще попереду!

І. Лахтіонова,
провідний фахівець з екоосвіти
НПП «Білобережжя Святослава»