Мальовничий світ Ігоря Калінчука




Очаківський музей мариністичного живопису  ім. Р.Г. Судковського    презентує персональну виставку талановитого українського художника, майстра акварелі   Ігоря Калінчука  «Мальовничий світ».

Молодий буковинський художник -  різнобічно обдарована людина. Він є кандидатом в майстри спорту України (велоспорт), має музичні здібності - грає на акордеоні, дає уроки образотворчого мистецтва, частину свого життя присвятив службі в Військово-Морських Силах ЗСУ, знаходився в зоні АТО.

Джерелом натхнення для митця слугує природа, красу якої він пропускає крізь свої серце і душу, а далі на папері створює абсолютно нову реальність, власний світ, повний чарівних мрій і лірики.

В експозиції виставки представлені  22 роботи автора:  4 -  живописні,    18 – виконані у техніці акварелі. Це чудові краєвиди Карпат, неповторні  пейзажі моря, загадкові старовинні будівлі і вулички улюблених міст Європи, наповнені незвичайною чарівністю, казковою тишею.


Гданськ

Є серед робіт молодого художника дорогі серцю куточки Львова і Кишинева; виразні душевні пейзажі  - Одеські, Миколаївські лимані, річки, море…  


Окраїна Миколаєва

Ігор  малює пейзажі тих міст або природу тих країв, де йому довелося бути. Всім його творам притаманні незвичайні колорит і композиції. Роботи виконані в реалістичній манері. Однак в деяких з них художник відходить від канонів академізму, що надає їм  особливий шарм і відтіняє самобутність автора.


Мотиви Очакова

Професійний художник, Ігор Калинчук, протягом своєї творчої кар'єри працює в техніках олійного живопису та акварелі (це класична акварель по вологому). З жанрів віддає перевагу пейзажу і натюрморту, але також активно займається ілюстрацією книг.

Митець народився в 1994 році у селі Середній Майдан Вижницького району Чернівецької області. Написанням картин захоплювався з ранніх років. Саме це дитяче захоплення і допомогло визначитися йому з майбутньою професією. У 2008 році закінчив факультет художнього оформлення Вижницького коледжу прикладного мистецтва, і цього ж року вступив до Академії мистецтв ім. І. Крянге м. Кишинів (Молдова), де навчався на факультеті живопису, який закінчив у 2012 році.

Ігор Калинчук є учасником численних всеукраїнських та міжнародних виставок та бієнале. Персональні виставки художника відбувалися не лише у різних містах України, але й за її межами.

У 2020 році Ігор Калинчук активно приймав участь у міжнародних виставках, симпозіумах, фестивалях, серед яких: 6 th Paris Art Symposium (Франція), Mini Castra’20 (Словенія), ALBI –FRANCE (Франція), Christmas Light (Польща), Inspiration from Nature (Малайзія), Mini Watercolor Kyiv (Україна). Цього ж року роботи митця були гідно оцінені на міжнародному інтернет-конкурсі «GOLDEN TIME TALANT» (Велика Британія), де буковинський аквареліст отримав друге місце і золоту медаль.


Зима в Карпатах. Румунія

Твори Ігоря Калинчука привертають увагу шанувальників мистецтва та колекціонерів. Його акварелі знаходяться у приватних колекціях в Україні, Росії, США, Німеччині, Італії, Франції, Канаді, Лівані та Китаї.


Перший сніг в Карпатах

У таких людей як Ігор, абсолютно особлива енергія, вони немов світяться зсередини. І це світіння приковує увагу інших.

Завідуюча музеєм ім. Р.Г.Судковського Олена Сіора