«Ахіллів забіг-2018»




Вже стало доброю традицією проводити на Кінбурні в кінці літа еко-спортивне свято «Ахіллів забіг». Ось і 19 серпня цього року національний природний парк «Білобережжя Святослава» (Миколаївська область) за підтримки Очаківської райдержадміністрації та міськвиконкому, Миколаївського клубу любителів бігу під керівництвом чемпіона Європи І.Гриника вже сьомий рік поспіль провели на території парку в районі рекреаційної ділянки «Кінбурнська стрілка» еко-спортивне свято «Ахіллів забіг».


Всі мають змогу сфотографуватися з Ахілом

Цьогорічний забіг відбувся під гаслом популяризації та відродження традиційного промислу Очаківщини - бджолярства. Саме в цьому унікальному місці - в найдавнішій колисці олімпійського руху в Північному Причорномор'ї - учасники та гості свята змогли помилуватися нескінченно бірюзовим морем, чистим повітрям, спортивними досягненнями бігунів, вправністю борців, власноруч побудувати піщані фортеці.

Очаков.

  Очаков.  

І, звичайно ж, всі спробували справжній рибацький куліш і медові смаколики, які нагадали нещодавнє святкування медового Спаса. Тому недарма серед спортсменів і гостей навіть народилося гасло «Мед-спорт-Спас!»

Нагороди та медалі переможцям

Спортивні забіги проводилися в різних групах - серед професіоналів, аматорів (до 35 років), дітей (до 10 років) та ветеранів.


Ветерани

Переможці були нагороджені медалями, дипломами, вінками з маслинки і степових трав. Але найбільше вразили своєю волею до перемоги військовослужбовці легендарного 73-го морського центру спеціальних операцій та ветерани бігу.


На старті ветерани

Усім дуже сподобалися виступи місцевих артистів – прекрасних грацій танцювального гурту «Нова галактика» Очаківського міського відділу культури під керівництвом Віри Глушко, ніжні та проникливі мелодії у виконанні Наталіїї Чудної та Наталії Мурленко.

Отримав вітання та відзнаку «Зірку Білобережжя» Іван Гриник, призер чемпіонату Європи завдяки вагомій підтримці парку під час організації змагань, а також грамотами НПП «Білобережжя Святослава» нагороджено депутата Очаківської місьради Миколу Черниша та голову Миколаївської обласної федерації легкої атлетики Анатолія Бугайова.

 

А наприкінці дійства, за традицією, на Чорноморському узбережжі Кінбурнської коси, у місці злиття Дніпра та Чорного моря, пролунав гімн України у виконанні всіх учасників заходу:

«Чорне море нам усміхнеться
Дід Дніпро зрадіє…»

Тарабан Світлана,
начальник відділу екоосвітньої роботи
та рекреаційного благоустрою
НПП «Білобережжя Святослава»