Чорна спадщина Чорнобиля




Чорнобильська трагедія чорною смугою пройшлася по долі українського народу. В ту теплу квітневу ніч 1986 року час розділився до і після аварії на атомній станції. В життя мільйонів людей увійшли слова радіація, зона, ліквідатор, відселення. Пройшло 33 роки від дня, коли сталася ця страшна катастрофа, але біль з часом не минає. Щороку 26 квітня по всій країні проходять заходи щодо вшанування тих, хто ціною власного здоров'я, життя врятував світ від смертельної радіації.

Ми не поза часом. В Очаківській міській бібліотеці 26 квітня 2019 року пройшла година пам'яті «Поріс чорнобилем Чорнобиль - бідою нашою поріс», на яку були запрошені учні 8-А, 8-Б класів, шкільний бібліотекар Чорна Л.В. і класний керівник Вишинська О.С. Очаківської ЗОШ №2.


Година пам'яті для восьмикласників Очаківської ЗОШ № 2 «Поріс чорнобилем Чорнобиль — бідою нашою поріс»

Бібліотекар Олена Солдатенко розповіла дітям про перші хвилини після аварії, про мужність і відвагу героїв – пожежників, про жахливі наслідки Чорнобиля.


Розповідь бібліотекаря про страшну трагедію Чорнобильської АЕС

Увазі юних читачів була запропонована книжкова виставка «Чорнобиль-чорний біль нашої землі», на якій представлені фотоальбоми, публікації спогадів очевидців, художні твори.


Чорнобиль - чорний біль нашої планети

Затамувавши подих восьмикласники переглянули уривок документального фільму «За секунду до вибуху».


Нехай Чорнобиля біда останньою буде на планеті Земля!


Щоб слова «радіація», «зона відчуження», «ліквідатор», «онкохвороба» ці діти зустрічали тільки в книжках

Сподіваємось, що такі заходи виховують у наших дітей почуття сприймання чужого болю як свого, повагу до людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього людства, прищеплюють любов до рідного краю, відповідальності за благополуччя нашої країни.

Завідувач Очаківської міської бібліотеки Ганна Біла