Нове інфраструктурне облаштування в Білобережжі




13 серпня цього року на Кінбурнській стрілці, - улюбленому місці відпочинку гостів та мешканців Очаківщини, на території національного природного парку «Білобережжя Святослава», встановлено нове інфраструктурне обладнання – перехідні містки та дощаті переходи від акваторії Дніпро-Бузького лиману до пляжної зони чорноморського узбережжя.


Місточок через літоральний вал

 
Місточок через літоральний вал
 

Все це відбулося завдяки реалізації проекту «Облаштування логістичної інфраструктури рекреаційної ділянки «Кінбурнська Стрілка» в рамках «Програми екологічних громадських ініціатив для Сходу і Заходу України, фаза 2», який реалізується Західноукраїнським ресурсним центром спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України, за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.


Тепер гарячий пісок - не проблема

Так, було встановлено дерев’яні переходи, містки через літоральний вал, облаштовано фундамент для інформаційних стендів та встановлено їх. Саме ці містки та переходи будуть сприяти збереженню від витоптування літорального валу, стимуляції активного росту рослин-піскозакріплювачів та збережуть від поглинання морем під час осінньо-зимових штормів частини пляжів.


Йдуть випробування

Все це вдалося зробити завдяки дружній та активній роботі працівників парку, волонтерів, членів громадських організацій «Кінбурн» та «Джерело».


Працюють всі

В подальших планах у НПП «Білобережжя Святослава» та ГО «Кінбурн» - проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи – це і встановлення вказівники руху до переходів, інформаційні аншлаги та презентація проекту на щорічному еколого-спортивному святі «Медовий Ахілл», що відбудеться 17 серпня 2019 року.


Встановлення стендів

Світлана Тарабан,
начальник відділу еколого-освітньої
роботи та рекреаційного благоустрою
НПП «Білобережжя Святослава»