«Я прибрав - твоя черга ...»




У рамках екологічної акції «Я прибрав - твоя черга: змінимо майбутнє разом!» на Очаківщині пройшли дні турботи про чистоту узбережжя. Стартувала акція 15 вересня у Міжнародний день чистих берегів, а фінішує 31 жовтня – у Міжнародний день Чорного моря.

Оголошують та координують акцію природно-заповідні парки: НПП «Білобережжя Святослава» та РЛП «Кінбурнська коса».

Першими прийняли виклик і долучилися до акції учні 11 класу Очаківської загальноосвітньої школи №2. Під керівництвом вчителя біології та екології  Н.В. Безлепкіної старшокласники очистили від сміття велику ділянку приморського спуску

   

Відгукнулися на виклик восьмикласники ЗОШ №4 м. Очаків. На чолі з класними керівниками В.В. Васильєвою, В.О. Хворостіною і педагогом-організатором Хорошевою М.О. діти наводили лад на березі моря. Разом з учнями 8-х класів працювали і учасники шкільної екологічної агітбригади "Екосмайл". Учні показали себе відповідальними, працьовитими, небайдужими до проблеми чистоти нашого узбережжя.

З задоволенням прийняли виклик молодші школярі – учні санаторної загальноосвітньої школи – інтернату. Учні 2-х та 4-х класів разом з вчителями О.П. Іванової  та О.В. Кручерової уважно спостерігають за чистотою прибережних ділянок. Щоб сміття, яке залишають люді після відпочинку не потрапило у морі, дітям дуже часто приходилось брати участь у прибиранні проблемних ділянок берегу. Вони завжди чекають дорослих на допомогу.

Щороку до відзначення Дня Чорного моря приєднується Чорноморська загальноосвітня школа! Кожного року у школі проводять цікаві та пізнавальні заходи, а по їх результатах обов’язково знімають відеофільм. Акція під гаслом «Ми – за чисте узбережжя», яку очолює заступник директора з навчально-виховної роботи  І.О. Кудря, об’єднала багатьох учнів небайдужих до погіршення стану узбережжя та стала традиційною для школярів

   

ЧИСТОЧЕЛЕНДЖ по Кінбурнські!

Юні природоохоронці Василівської ЗОШ на День Чорного моря об’єдналися в команду юних волонтерів та отримали змогу стати справжніми рятувальниками узбережжя Ягорлицької затоки (затоки Чорного моря).

Вони очистили від «рясно квітучого сміття» ділянку, у межах якої відбувається природний водообмін затоки із системою мілководних озер, тому вона має особливий Міжнародний природоохоронний статус. Прикро, але залишити тут сміття, деяким відпочивальникам, нічого не завадило! Учасники акції звертаються до всіх відвідувачів Ягорлицької затоки: «Не залишайте сміття! Від нього страждають мешканці моря! Організатор акції - провідний фахівець з екоосвіти І.В. Лахтіонова дуже вдячна Василівському науково-дослідному природоохоронному відділенню НПП «Білобережжя Святослава» за підтримку акції: Н.В. Калині, В.В. Осадчому та В. Мендзяк.

 

Учасникам великого прибирання - велика подяка!


Координатор акції І.Форманюк,
провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса»
та НПП «Білобережжя Святослава»