Зіркові візерунки




9 - 10 листопада 2019 року в Львові пройшов Міжнародний фестиваль - конкурс «Зіркові візерунки». Серед його учасників були учні музичної школи міста Очакова. Так склалося, що це були діти пільгового контингенту музичної школи – з багатодітних і малозабезпечених родин, діти з особливими потребами. Вони на 100% звільнені від обов’язкової батьківської плати за школу і, що дуже приємно, учасники конкурсу із малозабезпечених родин не сплачували вступного внеску для участі у конкурсі. А міський відділ культури, благодійний фонд Гордія Бєлова оплатили проїзд на конкурс.

У конкурсі приймали участь 162 учасники - юні інструменталісти і вокалісти з різних куточків України, Білорусі, Молдови і Болгарії. За умовами конкурсу кожен з учасників виконував по 2 різнохарактерні твори. І тут достойно представили свої програми наші юні піаністи. Після кожного виступу члени журі виставляли бали за технічну досконалість і артистизм. Наші діти отримували найвищі оцінки – 9 і 10 балів, а у Серафіма Подолянчука – всі десятки!

Незважаючи, на те, що у конкурсі було багато вікових категорій, організатори розподіляли місця у загальній номінації «Інструментальна музика».

І таким чином Гран Прі отримав змішаний камерний оркестр із Білорусі. Але і наші діти мають чудові результати:

Подолянчук Серафім (викладач Ірина Логунова) – І місце;
Подолянчук Марія (викладач Ірина Логунова) – ІІ місце;
Гіро Ольга (викладач Віра Домбровська) – ІІ місце;
Горбачов Олександр (викладач Віра Домбровська) – ІІ місце;
Маковійчук Вікторія (викладач Віра Домбровська) – ІІ місце.

Вітаємо переможців і викладачів! Музична школа знов довела, що наше місто може пишатися творчими здобутками її учнів та викладачів.

О. Кравченко
викладач музичної школи