Хай живе козацька слава, хай живе козацький дух




День Українського козацтва - свято, що відзначається 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

Напередодні, 12 жовтня 2018 р., до очаківської міської бібліотеки завітали першокласники ЗОШ №1 (класовод Васькова Л.В.).


Знайомство з яскравими та цікавими книжками для дітей про славне військо запорізьке

Бібліотекарі підготували для малечі цікавий захід - козацькі розваги «Хай живе козацька слава, хай живе, козацький дух». Діти жваво відповідали на запитання ведучої - бібліотекаря Солдатенко Олени, ділилися своїми думками про те, яким повинен бути справжній козак, з цікавістю розглядали чудові книжки про славне військо запорізьке.


Гра на спритність, стрибки у мішках

Юні козачата мали можливість позмагатись в спритності та силі, приймаючи участь у конкурсах «Як козаки на конях скакали», «Як козаки силою вихвалялись», «Як козаки гопак танцювали».


Конкурс влучного стрільця


Ось такі ми хлопчаки майже справжні козаки

Треба зазначити, що дівчатка ні в чому не поступалися хлопчикам і це не дивно, тому що в сучасній українській армії гідно несуть службу чимало представниць прекрасної половини людства.


Під козацькі пісні танцювали і дорослі й малі

Всі дітки отримали солодощі від депутата Миколаївської обласної ради Хасана Гемаєва, а хлопчиків, дівчатка-однокласниці, привітали з Днем захисника України подарунками-сюрпризами.


Що ж там за сюрпризи-подарунки

Галасливі та задоволені малята обіцяли, що обов'язково прийдуть до бібліотеки, де їх чекають чудові книги, приємні несподіванки і привітливі бібліотекарі.


Юнії козачки й козачата, учні 1-А класу Очаківської ЗОШ №1

Очаківська міська бібліотека
фото Ганни Білої