Нагороди учасникам АТО




21 січня у Очаківському райвійськкоматі пройшли урочистості, приурочені 100-річчю Дня Соборності України, на яких відзначили особовий склад військового комісаріату. Відзнакою начальника Генерального штабу Збройних сил України «Учасник АТО» нагороджено військовослужбовців Очаківського районного військового комісаріату та військовозобов’язаних – колишніх військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції – капітана 2 рангу Чорного Сергія Михайловича, майора Авєріна Руслана Георгійовича, майора Лободіна Олексія Івановича та майора Чумаченко Олега Григоровича.

Також відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» нагороджено капітана 2 рангу Чорного Сергія Михайловича, майора Авєріна Руслана Георгійовича, старшого солдата Коняєва Сергія Олександровича та старшого солдата Ахрамєєва Євгена Леонідовича.

З 2014 року Очаківський райвійськкомат призвав до лав Збройних сил України й інших військових формувань по мобілізації майже 600 осіб рядового, сержантського та офіцерського складу запасу, та на військову службу за контрактом майже 800 осіб, переважна більшість з яких пройшли горнило війни, отримали бойовий досвід та з честю виконали та продовжують виконувати свій конституційний обов’язок щодо захисту свого народу та Батьківщини.

За цей період військовослужбовці РВК теж не стояли осторонь від священного обов’язку і приймали та продовжують приймати активну участь в бойових діях на сході нашої країни. За період з 2014 року 28 військовослужбовців Очаківського райвійськкомату, з яких 16 осіб офіцерського складу, отримали бойовий досвід та статус учасників бойових дій. Майже половина з них після відрядження до зони АТО за власним бажанням залишилася продовжувати службу в бойових частинах, деякі виявляли бажання по декілька разів направлятися в зону бойових дій. Так, колишній військовослужбовець РВК старший сержант Володько Максим Миколайович, призваний в першу чергу мобілізації, добровільно дав згоду на відрядження до однієї з бойових частин, а по закінченню строку мобілізації звільнився і знову через час виявив бажання продовжити захищати Україну зі зброєю в руках. На жаль, 27 серпня 2016 року він трагічно загинув на сході країни під час виконання бойового завдання. Тож, не забуваймо наших героїв та шануємо тих, хто продовжує боронити незалежність нашої держави.

Побували в зоні протистояння також і державні службовці, які працюють у військкоматі. Звісно, вони не воювали, але бачили на власні очі, як тяжко доводиться бійцям перебування у зоні АТО, особливо психологічний стан молодих хлопців.

Вірю, прийде час, і відбудеться остаточне возз’єднання тимчасово окупованих російським агресором районів Донбасу і Кримського півострова з Україною.

Адже прагнення всіх українських громадян мирно жити в єдиній державі на Богом даній землі є непереможним!

З повагою,
Військовий комісар
Очаківського районного військового комісаріату
полковник Г.П.Леурда