Мовний табір «Friends forever» в Очакові




Всі ми прагнемо відшукати своє місце і бути частинкою чогось великого. Всі ми хочемо спілкуватися один з одним і ділитися враженнями, відчувати, що тебе сприймають і бути в безпеці. І аби це було можливим у будь-якому куточку землі. Знання мови сприяє цьому. З цією метою 6 червня в Очаківській школі І-ІІІ ступенів №2 відбулося урочисте відкриття літнього мовного табору «Friends forever» за проектом Go Camp з поглибленим вивченням англійської мови, яка є символом приналежності до всього світу. Знаючи цю мову, можна спілкуватися без бар'єрів.

Очаковская ЗОШ№2

Талант, здібності школярів нашої школи надихнули творчу групу учнів та вчителів на участь у проекті Go Camp, який започатковано громадською організацією Go Global. Ми з гордістю сприйняли звістку, що наша школа увійшла до групи шкіл – переможниць проекту і ми отримали можливість провести мовний табір з іноземним волонтером

Ми всі готувалися до свята відкриття табору, з радістю і натхненням підбирали назви, девізи, емблеми табору та команд учнів, оформляли класи за обраним кольором. На інформаційному банері кожен зміг ознайомитися з тематикою кожного дня та формами діяльності.

Очаківська ЗОШ №2 Мовний табір «Friends forever»

Урочисте свято відкрила директор школи Яровенко О. О., яка представила почесних гостей заступника начальника відділу освіти Белібову Г. О., методиста міського відділу освіти Шевченко О. В. та офіцерів військово-морського флоту США Джо Брауна і Дестона Вудлі з перекладачем Оленою Бадикою. До роботи в таборі залучені вчителі школи, 65 учнів, які були активними учасниками проекту GoCamp та досвідчений вчитель англійської мови, наставник Касьянова Валентина Олександрівна.

Очаківська ЗОШ №2 Мовний табір «Friends forever»

Очаківська ЗОШ №2 Мовний табір «Friends forever»

Сюрпризом свята для всіх став творчий подарунок від танцювального колективу «Нова Галактика» під керівництвом Глушкової В. І.

Девіз організації «Хочеш змінити світ – надихай дітей!». Для вчителів це також досвід – новий, надзвичайно цікавий та креативний. В проекті Go Camp змінюється роль вчителя на рівноправного партнера, який разом з учнями крок за кроком буде діяти, пізнавати, творити. Для цього вчителі закладу пройшли спеціальну підготовку: брали участь в тренінгах в місті Київ, онлайн-вебінарах, консультувалися зі спеціалістами проекту Go Camp, де переймали досвід по організації мовних таборів.

Ми впевнені, що цей досвід дасть можливість дітям поглибити знання англійської мови та подарувати радість спілкування з іноземними волонтерами.

Фоміна Н. С., заступник директора з НВР Очаківської ЗОШ №2,
Полова Т. В., практичний психолог Очаківської ЗОШ №2

Джерело: Блог  Володимира Тарабана