Будні очаківського аеропорту. 1979 р.




Наше місто не відвідують повітряні красені-лайнери. Але все одно у нас були люди, які своєю справою були причетні до Дня аерофлоту, встановленого в 1979 р. Ось що писала в тому році газета «Чорноморська зірка»:

«Очаків місто-курорт. А це значить, що в ньому, особливо в літку, відпочивають тисячі трудящих з найвіддаленіших куточків нашої Батьківщини. І саме вони найчастіше користуються послугами працівників аеропорту. Лише у 1978 р. касир М.П.Устинова обслужила 7600 пасажирів.

   

Написавши «обслужила», ми мали на увазі, що вона не лише виписала квиток і одержала за нього гроші, але й докладно розповіла пасажирові, як він буде їхати, де у нього будуть пересадки. У нашому аеропорті немає довідкової служби, а  тому касир виконує функції інформатора. Це, звичайно, нелегко, та й часу займає багато. Адже пасажиру часто треба запропонувати кілька варіантів, знайти такі рейси, щоб йому при пересадці не доводилось довго чекати наступного. І хоча часто біля віконечка каси збирається немала черга Марта Петрівна кожному авіапасажиру все пояснить, докладно розповість, як доїхати до Миколаєва чи Одеси, як проходитиме подальший шлях.

Є у Марти Петрівни і хороший помічник. На комісійних засадах допомогає їй реалізувати квитки Л.Г.Шевченко. Влітку можна побачити, як ця молода привітна жінка продає авіаквитки на курорті, а то й на пляжі.  

- Допомога Людмили Григорівни дуже відчутна, говорить М.П.Устинова. – Вона приносить користь і колективу аеропорту, і пасажирам: ми справляємося з плановими показниками, а відвідувачеві не потрібно йти спеціально в аеропорт і стояти в черзі.

Така організація обслуговування пасажирів цілком виправдовує себе. У минулому році в Очаківському аеропорту було реалізовано квитків на суму 267,2 тисячі карбованців при плані 237 тисяч.

Колектив аеропорту дуже дружний, тут панує атмосфера взаємопідтримки. Тому й не дивно, що у години «пік» касирам діяльно допомагають радіотехнік И.И.Ржицький та радіооператор А.М.Корчак. Часто вони не тільки забезпечують надійний і безперебійний зв'язок з Одесою, але й приймають замовлення на квитки, обслуговують пасажирів. У 1979 р. було реалізовано квитків на 6 тисяч карбованців

І.Невмержицька
Газета «Очаківський тиждень» №103 от 22.01.2021 г.