Виставка художниці Ірини Кирильчук в Очакові




В експозиції виставки представлено 39 графічних робіт майстрині. Художниця постійно знаходиться в творчому пошуку, в неї багато творчих напрямків, фантазії, все це поєднується з високим професіоналізмом.

У творчості цієї цікавої та оригінальної художниці тісно переплелися прадавні часи та сьогодення. Таке поєднання має на меті об’єднати минуле і сучасне та продемонструвати глядачеві невичерпні можливості жіночого таланту.


З привітальним словом виступив зам. мера м.Очакова Г.О.Бєлов


Очаківський художник С. Шуліка висовлює подяку І.Кирильчук за чудові роботи.

Виставка - це свято життєрадісності, доброти і гармонії. Художниця веде діалог з глядачем, діліться своїм баченням світу, дарує душевне тепло людям, використовуючи різні художні прийоми і техніку.


На виставку завітали прикордонники очаківської застави.


Заступник очаківського голови Г.О. Бєлов, заступник директора Миколаївского обласного художнього музею ім..В.В.Верещпгіна Л.Є. Тверетинова, завідуючий музеєм ім.. Р.Г.Судковського О.І Куліков за приємною співбесідою.

Художні образи, створені майстринею сучасного живопису переносять глядачів в особливий культурний простір, наповнений кольорами і поетичним звучанням, тут історія трансформується в реальність.

 

Художниця дуже любить мистецтво і всі враження від оточуючого світу передає в своїх творах. Результатом цих вражень стали мальовничі фантазії, емоції, почуття майстерно покладені на полотно.

Якщо поглянути у далеке минуле, то ми побачимо, що жінки у давні часи були відсторонені від багатьох речей, в тому числі і від мистецтва. Ще у ХVШ - першій половині Х1Х століття жінок-художниць були одиниці, їх можна було порахувати по пальцях. Жінці у мистецтві була відведена роль музи, вірної дружини чи друга художника. Вона існувала поруч з мистецтвом, творцями були чоловіки. Майже до початку ХХ століття найрізноманітніші фактори відгороджували «велике мистецтво» від жінок, які вміли і хотіли малювати. Та по мірі наближення ХХ століття, коли жінки почали виборювати більше свободи та прав, отримувати широку освіту, виросла і можливість реалізувати себе в професійній художній творчості. І все це, в свою чергу, дало можливість подивитися на світ очима жінки. Період з ХVІІІ до середини Х1Х століття можна вважати періодом усвідомлення художницями свого «Я».

Протягом наступних десятиріч жінки показали, що їм підвладні будь-які напрямки в образотворчому мистецтві – будь то графіка, живопис чи скульптура.

І до сьогодні жіноча творчість вносить рівновагу в загальну культурну картину світу, вона сповнена оптимізмом, животворним началом, вона живить мистецтві змушує його розвиватися. Отримавши можливість виражати себе у творчості і відкрито заявляти про себе – жінка змінила картину світу через свої художні твори, тим самим урізноманітнивши його.


На виставку приїхали шанувальники творчості Ірини Кирильчук з м. Миколаїва.

Ірина Миколаївна Кирильчук народилася в 1973 році, в м. Миколаєві. В 2008 р. закінчила Львівську Національну Академію Мистецтв, - факультет дизайну. Педагог і наставник Ярослав Миськів – Заслужений художник України. У 2015 р. проводила виставку разом з художником Владом Гур’євим в Миколаєві. Багато робот І. Кирильчук присвячені давньогрецьким містам Північного Причорномор’я – Ольвії і Херсонесу. У цих роботах майстриня намагалася відтворити великий і невідомий світ з його скарбами і загадками, що давно минув, але чекає свого часу.


Відкриття виставки. Фото на пам'ять.

Художниця працює у змішаній техніці, як сама вона розповідає: «Мій чудовий друг і педагог Ярослав Миськів говорив, що раз ми живемо у ХХІ столітті, треба не боятися експериментувати і змішувати техніку. Я бажала представити стилізацію і символізм у моїх роботах, а душа моя прагне щирої любові».

Виставка буде працювати з 4 по 31 липня.
БАЖАЄМО ПРИЄМНОГО ПЕРЕГЛЯДУ!

Завідуючий музеєм мариністичного
живопису ім..Р.Г.Судковського
О.І. Куліков