Ігор Марченко презентував «Білобережжю» рідкісні карти




Окрім історії континентів, країн і народів, існує окремий розділ історичної науки, який називається краєзнавство, або історія рідного краю. Ця історія розпочинається за дверима нашої оселі і розповідає про людей, події та місця, пов’язані з невеликим географічним простором - рідним краєм, та історією місцевої спільноти людей.

Дослідники-краєзнавці використовують усі історичні джерела: археологічні знахідки, речові пам’ятки, усні перекази. Також велику роль у вивченні історії мають картографічні матеріали.

Карти і атласи з повною підставою можна розглядати не тільки як пам’ятки світової історії та культури, але і як найцінніший матеріал для наукових досліджень. Картографічні матеріали – це унікальні документи, пам’ятки конкретної історичної епохи, в яких зафіксовані різноманітні відомості про території на певний момент часу.

Нещодавно очаківський краєзнавець Ігор Марченко, який вже досить давно займається вивченням історії Очаківщини, передав до НПП «Білобережжя Святослава» рідкісні картографічні матеріали для еколого-освтнього центру та майбутнього музею природного парку.

краєзнавець Ігор Марченко та директор НПП Юрій Козловський

  краєзнавець Ігор Марченко та директор НПП Юрій Козловський  

Директор НПП Юрій Козловський щиро подякував Ігорю Марченку за подарунок і запевнив, що ці матеріали обов’язково стануть фахівцям «Білобережжя Святослава» у пригоді в еколого-освітній роботі, що особливо активно проводиться співробітниками національного природного парку серед підростаючого покоління.

Очаківський краєзнавець Ігор Марченко

  Очаківський краєзнавець Ігор Марченко  

 

Отримуючи подарунок, Юрій Козловський подякував також за презентовану збірку цікавих, унікальних інформаційних матеріалів, зокрема буклетів «Військово-топографічні описи узбережжя Чорного моря в книжковому зібранні графа Олександра Григоровича Строганова», «200-річні дослідження узбережжя Кінбурнського півострова професора Ю.Д. Шуйського», «орнітологічні спостереження на території Очаківщини Д.О. Подушкіна» та чимало інших цікавих матеріалів.

Проведена Ігорем Марченком робота - це, без сумніву, великий, тяжкий і що досить важливо - високовартісний труд, за який йому дякують і фахівці НПП «Білобережжя Святослава» і небайдужі городяни.

І. Форманюк,
фахівець з екоосвіти НПП «Білобережжя Святослава»
та РЛП «Кінбурнська коса»