«Зелені чаювання» у літньому таборі «Кінбурн»




«Зеленим чаюванням» у пришкільному таборі «Кінбурн» закінчився літній етап спільної природоохоронної діяльності колективу вчителів та учнів Василівської ЗОШ  та національного природного парку «Білобережжя Святослава».

Взяти участь у цьому незвичайному заході, за задумкою організаторів, мали змогу діти, які намагаються знати більше про чудодійні властивості рослин Кінбурнської коси,  які здійснили багато корисних справ та з повагою відносяться до безцінних скарбів природи рідного краю.

Приєдналися до підготовки «зеленого чаювання» учасники фольклорної експедиції «Пісня і рідне село», запросив відомих жителів с. Василівка: Маслюк Ганну Миколаївну та Козик Людмилу Іллівну, які з задоволенням поділилися рецептами приготування духмяного чаю, завареного на цілющих травах Кінбурну та розповили дітям про життя та побут односельців тих часів, важку рибальську працю. Але їм  завжди допомагала працювати та відпочивати пісня, яку вони зберегли у пам’яті  і передають із покоління в покоління.

У такий творчий атмосфері «чаювання» пройшла цікава, дуже змістовна та корисна зустріч відвідувачів та вихователів табору «Кінбурн» з односельцями, ініціатором якої була фахівць з екоосвіти НПП «Білобережжя Святослава» Лахтіонова І.В., активну участь у проведенні екоосвітніх заходів  взяли працівники НПП: провідний інженер НПП Маркауцан О.Є. та інспектор науково – дослідного природоохоронного відділення НПП «Білобережжя Святослава» Вакуленко О.В.

Центр екоосвіти і туризму НПП «Білобережжя Святослава» щиро дякує за підтримку еколого – просвітницької діяльності колективу вчителів Василівської ЗОШ І-ІІІ ст., який очолює Іванова І.В. та вихователям літнього пришкільного табору «Кінбурн»: Агафоновій Г.А., Агафоновій О.О., Передерію М.В., Іванову О.Г. та керівнику фольклорної  експедиції Карачевської Г.Е., а також працівникам Василівського та Кінбурнського лісництв та сподівається на подальшу співпрацю у еколого – освітньої роботі.

Центр екоосвіти та туризму
НПП «Білобережжя Святослава»