Різдвяні дзвіночки




18 грудня в концертній залі музичної школи відбувся звітний концерт хорового класу. Звітували вокальні колективи школи – хор і вокальний ансамбль молодших класів, хор і вокальний ансамбль старших класів (художній керівник Чорна Анастасія, концертмейстер Богатікова Марина).

Молодший хор представляють самі маленькі учасники – учні 1-3 класів, багато з них нещодавно прийшли до школи. «Дітки дуже різні, - говорить керівник хору. – Нам доводиться працювати над артикуляцією, співочим диханням, чистотою інтонації. Фактично ми приймаємо до школи всіх охочих займатися музикою. Сучасні дітки дуже мало співають, тому на вступних іспитах лише одиниці можуть чисто проспівати нескладну пісеньку. Але як приємно, що вже через місяць вони гідно вливаються до вокальних колективів школи і стають справжніми артистами».

Молодший хор представив п’ять творів, українських і зарубіжних композиторів,з елементами двоголосної поліфонічної фактури. Це пісні про музику, зиму, новорічні і різдвяні свята. А оскільки концерт проходив напередодні дня Святого Миколая, дуже зворушливо прозвучала українська народна пісня «Святий Миколай», де дітки просили щастя собі, своїм родинам і рідній державі.

«Різдво – це час любові» - проголосив молодший вокальний ансамбль. А старший хор представив академічні твори А. Лотті, Е. Гріга, Й. С. Баха – Д. Тухманова. Завершив концерт зведений хор старших і молодших колективів традиційною різдвяною піснею «Дзвіночки».

«Хочу подякувати нашому концертмейстеру – Богатіковій Марині Михайлівні, - говорить Анастасія Чорна, – надзвичайно творчій людині і композитору. Цього разу вона створила аранжування і акомпанементи до чотирьох пісень. Дякую другому концертмейстеру Швець Ользі Олександрівні за допомогу у підготовці до виступу, а також діткам і батькам.»

Кравченко О.М.