Очаківська бібліотека вийшла з карантину




З середини березня 2020 року Очаківська міська бібліотека перейшла в карантинний режим обслуговування користувачів. Ця непередбачуваність у вигляді епідемії коронавірусу поставила нашу бібліотеку у ситуацію швидкого реагування та змін у запланованій стабільній бібліотечній роботі. Спочатку відмінили багато масових заходів до яких заздалегідь готувалися, але через карантин вони не відбулися:

  • прем’єра нового історико-біографічного видання до 75 річниці Великої Перемоги, яке готувалося до друку 15 років не одним поколінням випускників Василівської ЗОШ І–ІІІ ст. школи під керівництвом учителя історії Л.П.Твердовської «Книга Пам’яті Покровської сільської ради Очаківського району Миколаївської області. Друга світова війна в історії Кінбурнської коси». Подарований примірник книги знаходиться в читальній залі міської бібліотеки, вже більше 35 читачів оцінили цю книгу як унікальне краєзнавче видання. 


Книга пам'яті - прем'єра року

  • Презентація нового шостого краєзнавчого літературно-художнього Альманаху про Очаків і очаківців «Южный город». Примірник унікального багатозмістовного краєзнавчого публіцистичного видання також є у фонді нашої бібліотеки. В ньому, як в Греції, є все: історія, поезія, нові повість та оповідання місцевих авторів (Білоножкіна А.О. та Шпильового В.), статті кандидата історичних наук Романа Рябінцева «Старовинна карта», доктора історичних наук Валерія Єрмілова «Водний шлях Балтика – Чорне море», в рубриці «Продовжуємо розмову» - матеріал про пам’ятник О.Суворову, літопис Очаківського собору іт.і. Не забув укладач альманаху Вадим Шпильовий про знаменну дату - 170 років з дня народження Руфіна Судковського, розкриті таємниці архівних документів від начальника архіву Очаківської міської ради Анни Довгань та ще багато чого цікавого. 

  • Залишилися лише у згадках бібліотекарів підготовка до Всеукраїнського Тижня дитячого читання «Книжковим іменинам час, чекаємо читайликів у нас», думаю наверстаємо у вересні, кращих читайликів нагородимо і згадаємо обов’язково.

Літературне читання По книжкових стежках літа


Цікаві книжки чекають своїх друзів


Літературне читання По книжкових стежках літа

Цікаві книжки чекають своїх друзів
  • Не реалізувалось як планувалось відзначення 90 річного ювілею любимої поетеси багатьох наших читачів Ліни Василівни Костенко – «Цитадель духу» української літератури» (ми лише надали деякий матеріал для статті журналісту газети «Чорноморська зірка» Людмилі Кочмар «Ліна Костенко – сумління нації», №13 від 27 березня 2020 р. та видали читачам декілька поезій. 


Знайшли час на виготовлення третьої, нової збірки оповідань нашої талановитої читачки Бачківської Ніни

Нарешті, 10 червня, у провітрене, вимите, дезінфіковане приміщення Очаківської міської бібліотеки, по справжньому повернувся читач.


Цій новій об'яві на вхідних дверях дуже зраділи читачі

На кафедрах обслуговування користувачів: абонементі, читальній залі та в зоні обслуговування дітей є в наявності засоби для дезінфекції рук (які надав бібліотеці депутат Миколаївської обласної ради Гемаєв Х.З.), для повної безпеки навіть використовуємо безконтактний термометр для вимірювання температури тіла відвідувачам.

З власного життєвого досвіду можу стверджувати, що сильне бажання-переживання кожного з нас Всесвіт не залишає непоміченим, і заздалегідь, ще до настання проблеми, готує нам шляхи її вирішення. 


Нам карантин не перешкода, Юля Эгорова ЗОШ № 1, 4 клас


Скінчився карантин, почалася тепла пора активного літнього читання


Читацьке уподобання Войнолович Анни детективний жанр, справжня мама привчила читати свою дочку


Майбутня семикласниця ЗОШ №2 Желізко Каміла з тітонькою. Кожна дівчинка повинна прочитати О.Гріна «Пурпурові вітрила» і дочекатися свого


Дочекалася зустрічі з книгами і читач з 16-ти річним стажем Тарасенко Ірина Валентинівна


Майже 35 річний читацький стаж у Миронцової Надії Володимирівни, спектор її вподобань історична, краєзнавча., сучасна література


Дочекалася зустрічі з книгами і читач з 16-ти річним стажем Тарасенко Ірина Валентинівна

Майже 35 річний читацький стаж у Миронцової Надії Володимирівни, спектор її вподобань історична, краєзнавча., сучасна література


Наші читачі різні за віком - Носков Микола Олоександрович 79 років без детективів ні дня

Перший день відкритих дверей був як завжди жарким, насиченим зустрічами, враженнями, спогадами, словами подяки і вірою у добре майбутнє Очаківської міської бібліотеки.


Читачі читальної зали, любителі свіженької періодичної преси

Завідувачка міської бібліотеки Ганна Біла

За період простою нам все ж таки вдалося поєднати в бібліотеці простори для саморозвитку й самоосвіти та навіть інколи центр для надання комп’ютерних послуг: використання електронної пошти, особистого кабінету Приват 24, отримання через Інтернет довідок тощо.