Море чекає на нашу допомогу




На узбережжі моря після літнього відпочинку з’являється багато сміття, яке потрапляє у море і далі знову виноситься на берег. Купи сміття впливають не лише на естетичний вигляд узбережжя а й є шкідливими для мешканців моря. 

Акція «Чисте узбережжя» кожного року збирає у м. Очаків небайдужих до проблем моря школярів. Вони намагаються зробити чистішими наші пляжі та привернути увагу відповідальних осіб до проблеми засмічення узбережжя. Що відбулось і в 2017 р.

Ініціатори акції «Чисте узбережжя» - природно-заповідні об’єкти, за сприянням відділу освіти Очаківської міської ради, у жовтні, запросили загальноосвітні школи міста до участі у спільному екологічному проекті «День Чорного моря», який спрямований на участь школярів у прибиранні пляжів та на отриманні інформації про екологічний стан Чорного моря і його мешканців.

Працівники природно - заповідних об’єктів: НПП «Білобережжя Святослава» та РЛП «Кінбурнська коса» дякують всім учасникам акції!

Загальноосвітня школа № 1

Вихованці туристично-краєзнавчого гуртка ЗОШ №1, який очолює вчитель географії В.В. Тихомирова, під час походів по рідному краю спостерігають за станом берегів. На одному з занять «дослідники – пошуковці» вирішили власноруч покращити стан Чорного моря, прибравши сміття на ділянці госпітального пляжу.

Учні 6А класу ЗОШ № 1 з вчителем біології І.Б. Ткач, взяли участь у екологічних вікторинах та пізнавальних іграх, під час відео-уроку, присвяченому дельфінам та проблемам їх збереження, що пройшов у екоосвітньому класі РЛП Кінбурнська коса».

Очаківська загальноосвітня школа №2

Учні 6 Б класу ЗОШ №2 стали першими учасниками акції «Чисте узбережжя».

З класним керівником Н.В. Безлепкіною, у перші, ще теплі дні жовтня, вони відвідали міській пляж, оцінили його екологічний стан та провели велике прибирання частини його території.

Під час осінніх канікул учні 9 класу, який очолює класний керівник О.О. Токарєва, завітали у екоосвітній клас РЛП «Кінбурнська коса» на урок поваги до природи, присвячений проблемам Чорного моря та його мешканцям та взяли участь у ековікторині.

Загальноосвітня санаторна школа – інтернат

Найактивнішими учасниками тижня екології у школі, присвяченому Чорному морю, сталі вихованці 5 класу. Вихователь О.П. Іванова підготувала презентацію та запросила учнів на виховну годину.

Під оптимістичним гаслом «Збережемо Чорне море!», п’ятикласники взяли участь у прибиранні узбережжя на дитячому пляжі.

Інтернат

Для учасників акції, у екоосвітньому класі парку, був проведений захід присвяченій Міжнародному дню Чорного моря з демонстрацією фільму про життя дельфінів. Вихованці 5 класу з задоволенням взяли участь у екологічних іграх, присвячених мешканцям моря.


Екоклас інтернат

 
Екоклас інтернат
 

Наймолодші відвідувачі екокласу на День Чорного моря - вихованці старшої групи «Калинка» ДНЗ № 1 «Дзвіночок» (вихователь О.В. Шишацька).

А для найбільш старших відвідувачів – слухачів університету ІІІ віку, працівниками РЛП «Кінбурнська коса» була підготовлена лекція, присвячена природі Чорного моря.

Чорне море та його узбережжя потребують постійної уваги, турботи. Наш обов’язок – берегти самим і вчити підростаюче покоління як стати розумними господарями на своїй землі.

І. Форманюк - провідний фахівець
з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса»
та НПП «Білобережжя Святослава»