Нова зірочка Очакова — Ілана Савич




Вже підійшов до завершення учбовий рік у музичній школі м. Очакова, пройшли перевідні та випускні іспити. Та, підводячи підсумки, найкращі учні виступають з сольними концертами для своїх однокласників, програми яких складають понад 10 різноманітних творів.

27 травня до музичної школи завітав 1 клас ООШ №2 ім. П.П.Шмідта на чолі з класним керівником Овсянко О.В. та, навіть, з батьками. До їх уваги представила свою сольну програму учениця 2 класу Савич Ілана. Це вже третій концерт у її музичній практиці. Ілана займається музикою з 4-х років. Але перший рік вона навчалася на відділі сольного співу і дуже поступово та обережно опановувала фортепіано. Зараз у її репертуарі біля 20 творів. На концерті були представлені 13 різноманітних п’єс як композиторів класиків, так і сучасних композиторів.

Традиційно розпочався концерт «Менуетом» ре мінор І.С.Баха з «Нотного зошиту А.М.Бах» і діти узнали про складне життя цього геніального композитора.

Не океан шумит волнами, дробясь о сумрачный гранит,
Не вешний гром, звуча над нами, о тайнах неба говорит.
То гений песне вдохновенной доверил пылкие мечты
О вечном трепете Вселенной в созвучьях вечной красоты.

Далі учениця виконала велику форму – Сонатіну До мажор Д. Штейбельта тв.33 та п’єсу для розвитку пальцевої техніки – Етюд №1 О. Гедіке. Ці твори складали програму перевідного іспиту.

На концерті були присутні батьки дівчинки - Людмила та Сергій разом з молодшим братиком, якому ще немає і 6 місяців. Тато сам відшукав в Інтернеті улюблену мелодію Джо Дассена «Якщо б не було тебе» і Ілана з задоволенням її виконує для всіх бажаючих.

А далі прозвучали яскраві дитячі твори сучасних українських композиторів: Т.Симонова «Клоун», О. Нежигай «Котеня на снігу», «Котеня, якого підібрали», А. Роулі «У країні гномів». Діти поринули у чарівну країну музики, помандрувавши невідомими стежками. А потім повернулися в рідне місто і потрапили на морське узбережжя, де плещуться блакитні хвилі, які нафарбувала за допомогою музичних звуків наша юна піаністка, виконавши «Педальний етюд» Л. Шитте.

Потім ми знову повернулися до старовинної німецької музики, яка була написана для попередників фортепіано – клавесина та клавікорда: Д.Тюрк «Веселий Ганс», Л.Бетховен «Німецький танець», І.С.Бах «Не забудь мене». Діти дивилися на портрет Баха і уявляли всю його велику сім’ю, яка складала цілий оркестр.

На завершення Ілана разом з викладачем Робулець С.О. виконала яскравий ансамбль у 4 руки «Озорна хода» А.Колтунової, використавши сучасні шумові ефекти, що дуже сподобалось маленьким слухачам.

Хочеться зауважити, що діти слухали настільки уважно, що весь концерт в залі панувала тиша. Вони розуміють, скільки треба попрацювати, щоб вільно виконувати стільки творів. І в цьому заслуга і класного керівника, і батьків. Тільки всі разом ми можемо досягти таких результатів у вихованні підростаючого покоління.

Савич Ілана. Очаків

  Савич Ілана. Очаків  

Подарувала свій вірш слухачам і Світлана Курінна «Что такое счастье»:

Люби, твори, дыши, живи и каждый день, дивяся чуду,
За все и всех благодари и замечай добро повсюду!

3 червня о 10.00. відбудеться сольний концерт учениці 6 класу Кулай Анастасії (викладач Робулець С.О.), 5 червня о 12.00. - учениці 8 класу Стаднічук Ірини (викладач Домбровська В.А.).

Робулець С.О.,
керівник Очаківської дитячої філармонії