Юні захисники природи




Очаківська міська бібліотека, спільно з природно-заповідними об’єктами: НПП «Білобережжя Святослава» та РЛП «Кінбурнська коса», запрошують учнів шкіл стати учасниками захоплюючої подорожі у таємничий світ дельфінів. Діти почують багато цікавого про життя дельфінів, а також дізнаються про те, як страждають ці морські тварини від хвороб, забруднення води, нестачі корму та безжального винищення їх рибалками та браконьєрами. З давніх часів дельфіни викликають у людей захоплення, їх заслужено вважають одними з найрозумніших тварин. І наші діти повинні знати, що слід робити для тих, хто потребує нашої допомоги!

В рамках Всесвітнього дня захисту морських ссавців (19 лютого) та акції «Захистимо дельфінів Чорного моря», учні 6-А класу Очаківської ЗОШ № 1 відвідали міську бібліотеку. Цікаву й пізнавальну історію з життя дельфінів підготувала Форманюк І.В., провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурська коса» та НПП «Білобережжя Святослава».

Діти із задоволенням переглянули фільм по народження дельфінів, їх харчування, умови проживання. Цікаво було дізнатися про спільні риси людського організму й організму дельфінів та дельфінотерапію.

Завданням на початку зустрічі було уважно прослухати й переглянути інформацію, щоб наприкінці взяти участь у грі на кращого знавця про дельфінів. Учні поділились на команди, але настільки всі були активними, що важко було визначити переможця, та це було й не важливим, головне – ми приєдналися до акції, тим самим усвідомивши, як важливо берегти світ природи, адже саме завдяки цьому в дітей формуються такі важливі якості як чуйність, співпереживання й турбота.

Чокова О.С.,
Класний керівник 6-А класу ЗОШ №1