Традиційна екологічна регата відбулася в Білобережжі




Протягом 27-30 червня 2020 року відбулася традиційна 27-а екологічна регата ім. Сергія Шаповалова «Кубок Кінбурнскої коси». Активну участь в організації проведення цієї регати прийняв національний природний парк «Білобережжя Святослава».

Більше п’ятидесяти яхт різного класу стартували з Миколаєва і, пройшовши по Дніпро-Бугському лиману, обігнули шпиль Кінбурнської коси та зупинились біля причалу бувшого мідійно-устричного господарства Очаківського рибоконсервного комбінату, що знаходиться в Ягорлицькій затоці.

Чудова погода, неповторна краса заповідних територій і смачна казацькая уха та шурпа, приготовані співробітниками НПП «Білобережжя Святослава», створили відповідну атмосферу невимушеного дружнього спілкування яхтсменів, гостей і представників природоохоронної громадськості. Все це вже традиційно.

   

Разом з естетичною, рекламною цінністю самої регати екологічність змагання підтверджуються тими питаннями, які щорічно виносяться на розгляд її учасниками. Цього року це були питання збереження видового різноманіття Чорного моря та пошук оптимальних шляхів роботи з відходами на територіях природо-заповідних об’єктів Очаківщини. В цьому напрямі було презентовано спосіб роздільного збору сміття.

Переможці в своїх номінаціях будуть визначені на фініші сьогодні, 30 червня, проте для громадськості та природи головне не перемога, а участь і головний результат – збереження навколишньої природи.

Світлана Тарабан, начальник відділу
еколого-освітньої роботи та рекреації