Учні Очаківської ЗОШ №4 у військово-патріотичній грі «Козацький Грай»




8 червня у селі селі Мішково-Погорілове, на живописному березі Інгулу відбулися обласні змагання з військово-спортивних ігор «Козацький Грай». Організаторами цього видовищного дійства стала Козацька громада Миколаївщини. «Козацький Грай» відбувся в рамках проведення обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

З різних куточків Миколаївщини зібралося майже 200 учасників, щоб доказати спритність, розумність та володіння важливими навичками і вміннями.

За словами Сергія Щербакова, інструктора Всеукраїнської федерації «Спас», керівника ГО «Рада козацьких отаманів Миколаївської області», розроблена ним система «Козацький Грай» є методикою козацько-лицарського виховання підростаючого покоління України, яка ґрунтується на славних традиціях наших предків. Змагання проводяться в таких видах як «штовхач», бій на списах, ножах та шаблях, «колода», «лава на лаву» тощо.

В цих іграх прийняла участь і Очаківська ЗОШ№4.

 

Змагання з військової підготовки (стрільба з пневматичної зброї та стройова підготовка), медичної підготовки (рятування утопаючого, змагання " Рятівник" на акваторії), туристично-краєзнавчі змагання, а також змагання з фізичної підготовки.

На завершення учасники вирушили на екскурсії в Старофлотські казарми, та в військову частину.

Серед очаківських учасників особливо можна відмітити Гузар Дашу як єдину дівчину-командира; Гурова Маргарита показала гарні результати в медичній підготовці, та в орієнтуванні; Жосан Данило добре показав себе в орієнтуванні та козацьких забавах, Страйстян Рома та Коновалов Влад добре показали себе у змаганнях з фізичної підготовки.