Купідони розлетілися, валентинки залишилися




Час плине, найромантичніше свято 2021 року минуло, залишивши після себе святковий настрій, позитивні емоції та приємні маленькі дрібнички виготовлені з любов’ю.

Мабуть, всі з однаковим задоволенням святкують і відзначають свята та знаменні дати: державні, релігійні, календарні. Не так давно до нас з Європи прийшло свято - День Святого Валентина, або День закоханих. Кожен відзначає його по своєму. Цей день для того й існує, щоб люди згадували про те, що відноситися один до одного треба бережно, з любов’ю. Для дорослих це День закоханих, а для дітей – це свято дружби.

Очаківська міська бібліотека, цього року, заздалегідь продумала підхід до дати 14 лютого - оголосила конкурс листівок та поробок «Романтичні валентинки» серед учнів Очаківських ЗОШ № 1 та № 2. Нам так хотілося, після довгих місяців карантину, залучити юних читачів до творчості, фантазії, спілкування, вираження своїх потаємних почуттів, щоб і свято відбулося, і добра згадка про нього залишилася. Повірте, нам це вдалося! Фантазія розгулялася особливо серед учнів початкових класів та їх батьків.


Дитяча фантазія розгулялася

За декілька днів після оголошення конкурсу стала формуватися та поповнюватися дитячими «сердечними» саморобками виставка. 40 учасників, п’ятеро з яких дівчатка ЗОШ № 2: Гутник Ліза, Сивченко Влада 6 Б кл., Мисяк Яна 3 Б кл., Ржицька Олеся 9 А кл., Смислова Аня 8 А кл.


Учасниці конкурсу, учениці ЗОШ № 2 Гутник Ліза, Сивченко Влада 6 Б кл., Мисяк Яна 3 Б кл., Ржицька Олеся 9 А кл., Смислова Аня 8 А кл.

Лідерами конкурсу за кількістю учасників стали учні 2-А кл. Очаківської ЗОШ № 1– дванадцять маленьких майстрів.


Лідерами конкурсу за кількістю учасників стали учні 2-А кл. Очаківської ЗОШ №1.

Ексклюзивними, цікавими та неповторними стали валентинки від учнів 1А кл. - Пономарьової Олександри, Татаренко Анастасії, учнів 1Б кл.: Бобрика Артура, Юхимчук Каріна, Єгорової Ані.


Татаренко Анастасія, ЗОШ 1 1 А дуже любить помаранчевий колір


Дарують посмішки зі своїми валентинками братик і сестричка Татаренки Настя і Толик


Наймолодші учасники, дебютанти конкурсу, пршокласники ЗОШ №1 - Єгорова Аня та Бобрик Артур


Єгоров Сергійко, учень 2А кл. демонструє роботу молодшої сестрички, першокласниці  Єгорової Ані

Чудові валентинки виготовили справжні романтики, джентльмени, представники сильної половини 2 Б кл.: Пономарьов Єгор, Почепцов Іван, Кабаков Максим.


Валентинка Почепцова Вані ЗОШ 1, 2-Б клас


Свою гарну роботу презентує Кабаков Максим, ЗОШ №1 2-Б клас

Чарують око вироби третьокласників: Слепендяєвої Каті, Гординець Валерії, Козловської Поліни, Байдак Діани, Солов'ян Іванни.


Третьокласниці  представляють свої роботи


Майстрині - україночки, учениці 3 Б кл. ЗОШ №1 Байдак Діана, Козловська Поліна, Солов'ян Івана

Класні поробки змайстрували учні 4-х класів: Синєрук Валерія, Кубишкіна Дарина, Климов Кирило, Оніщенко Анастасія, Папук Яна, Саковська Марія, Татаренко Анатолій, Цюнник Вікторія,  Полтарецька Евеліна, Лалаян Аліна.


Учні 4 А кл. ЗОШ №1 зі своїми роботами - Климов Кирило, Татаренко Анатолій, Саковська Марія, Синєрук Валерія


Презентують валентинки учениці 4 Б кл. ЗОШ №1 - Лалаян Аліна, Полтарецька Евеліна, Цюнник Вікторія


За донечку, яка застудилася, ученицю 4 А кл. ЗОШ №1, Кубишкіну Дарину, приз отримала матуся


Найбільше серце від Синєрук Валерії, учениці 4 А кл.ЗОШ №1

 

Глядачів валентинкового вернісажу вразили різноманітні аплікації, листівки, статуетки, міні-привітання, сердечки-поробки. «Валентинки» великі і маленькі, паперові, з фетру і тканини, виліплені з пластиліну, оздоблені шкатулочки і т.д. Кожний експонатик дивує своєю фантазією, індивідуальністю і вмінням творити красу.


Кожний експонатик дивує своєю фантазією, індивідуальністю і вмінням творити красу

Центральний експонат виставки серце-годинник, це вже бібліотечний раритет переможець конкурсу валентинок 2010 року, виготовлений тодішньою ученицею 9 кл. ЗОШ № 1, на той час, активною читачкою літератури жанру фентезі – Анастасією Командир, вже минуло одинадцять років, а її поробка щороку прикрашає виставки валентинок.


Центральний експонат виставки серце-годинник, бібліотечний раритет, переможець конкурсу валентинок 2010 року

 
Центральний експонат виставки серце-годинник, бібліотечний раритет, переможець конкурсу валентинок 2010 року
 

16 лютого міська бібліотека зустрічала найактивніших учасників конкурсу - учнів 2-А кл. Очаківської ЗОШ №1 з класоводом Клімчук Світланою. Бібліотекар Олена Солдатенко розповіла цікаву історію Дня Святого Валентина, завідувачка Ганна Біла подякувала 12 маленьким майстрам, а під теплі оплески однокласників хлопчики та дівчатка, чиї валентинки прикрасили виставку, отримали пам’ятні подарунки-сюрпризи.


Бібліотекар Олена Солдатенко розповіла цікаву історію Дня Святого Валентина


Завідувачка Ганна Біла подякувала  маленьким майстрам і презентувала цікаві книги про дружбу, щастя і любов


Романтики з 2-А кл. ЗОШ № 1  - Деркач Саша, Степанов Роберт, Лімаров Сімеон, Веремеєнко Євгеній, Окользін Марк


Як уважно слухають хлоп'ята цікаву розповідь про дружбу, перші світлі почуття, перше кохання

17 лютого міська бібліотека радо зустрічала решту учасників конкурсу, батьків, бабусь, вчителів.

Для першокласників це було перше і незабутнє знайомство з бібліотекою, для юних читачів – побачення з новими книгами на тему свята, та головну увагу привернула виставка і корзинки-скарбнички з призами-сюрпризами які традиційно надала людина з великим серцем та щедрою душею, давній друг бібліотеки Хасан Зубаєвич Гемаєв.


Для юних читачів це було побачення з новими книгами на тему свята

Хочеться висловити подяку всім учасникам виставки «Романтичні валентинки», дітям, їх батькам, вчителям і нашому спонсору. Ця виставка стала ще одним кроком до формування у наших читачів чудових людських почуттів, розвитку духовності, естетичних смаків, виховання поваги до своїх ровесників, та нарешті до цікавого, змістовного дозвілля.


Мама Каріни Юхимчук, першокласниці ЗОШ №1, за три роботи  донечки, методом жребію, вибрала подарунок-сюрприз

 
Мама Каріни Юхимчук, першокласниці ЗОШ №1, за три роботи  донечки, методом жребію, вибрала подарунок-сюрприз
 

 


Класовод 3 Б кл. ЗОШ № 1 - Єгурнова Олена Миколаївна принесла роботи своїх вихованців

Присяженко Ірина Іванівна, бабуся Пономарьова Єгора, учня  2-Б кл., та Пономарьової Олександри, учениці 1-А кл. ЗОШ №1 отримала подарунки

Рожево-червона виставка чекає своїх глядачів до кінця лютого.



Ганна Біла,
завідувачка Очаківської міської бібліотеки