Привітання з Різдвом Христовим!




Дорогі браття і сестри во Христі!

Щиро вітаю вас із Різдвом Христовим!

Прийшовши до нас не у чертогах царських, а у печері, покладений у прості ясла Син Чоловічий приніс людству збавлення від неодмінної смерті, приніс надію на вічне життя. Щоби подолати гріх людської природи і тлінність буття через власні муки пройшов Христос, прийнявши за нас кару за гріхи наші. І таїнством Воскресіння Він затвердив волю Божу, змінив природу людей. Від того часу немає тліну, а є життя вічне. Якби не прийшов Син Божий, не було б і спасіння. Цього дня народився Той, хто закони свої пише не на скрижалях, а у серці людському Духом Святим. Славімо ж Його!

Игумен Андрей Горчаков

  Игумен Андрей Горчаков  

Багато віків тому зірка, що зійшла над Віфлеємом, сповістила про народження Спасителя. Не всім засяяла вона, а лише тим, кому Бог дав очі, щоб побачити її, та душу, щоби сприйняти істину. Так само і потому не всі зрозуміли прості і ясні слова Христові. Не всі пішли за Ним, а лише купка праведників. Йшли дні, роки, століття - і дедалі більшали ряди тих, хто увірився у любові і благості Божої, хто замість тліну та забуття знайшов безсмертя душі. Під знаменом Віри християнської здобуває нині нове життя улюблена наша Україна. Слово Боже охороняє воїнів наших, зціляє рани їхні.

Нині, святкуючи день Різдва Христова, хочу побажати, щоби всі очі на землі прозріли, всі душі людства відкрили у собі любов до Сина Чоловічого. Хай милості і благодать Божа зійдуть на благословенну землю очаківську і воздасться кожному по вірі його.

Христос народився! Славімо Його!