Національний природний парк «Білобережжя Святослава»: «Даємо три гарні новини щодня!»





І на сьогодні для нас це реальність! Так ось, старший науковий співробітник нашого парку Марчинська Ольга успішно пройшла онлайн-курс міжнародного проекту «Environment people law», отримала максимальну кількість балів та вирушає до літньої школи з міжнародного екологічного права та управління, що буде проходити в м.Львів. Програма школи буде містити декілька важливих блоків: охорона видів і оселищ, біорізноманіття та вітроелектростанції, інвазійні види, біорізноманіття та сільське господарство, зміна клімату.

Друга чудова новина – це перемога у конкурсі з відбору партнерських організацій в рамках «Програми екологічних громадських ініціатив для Сходу і Заходу України, фаза 2», який реалізується Західноукраїнським ресурсним центром спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України, за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки. Парк буде реалізовувати проект «Облаштування логістичної інфраструктури рекреаційної ділянки «Кінбурнська Стрілка» дерев’яними переходами, містками через літоральний вал, а також забезпечувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з цього приводу.

І нарешті – в травні учні 1, 2 та 4-ї шкіл м.Очаків за підтримки нашого парку долучилися до вкрай важливого екопроекту «Екологічний моніторинг Чорного моря», який проводило Міністерство екології та природних ресурсів України.

Метою проекту було зібрати пластик, який підлягає вторинній переробці, для міфічного Пластикожуя Оззі. Працівники парку та учні шкіл зібрали більше 17кг промаркованого пластику. Весь пластик був відсортований по кольорам та очищений. Ось тепер радіємо подарунку від Оззі – чудові веселі пазли із зображенням мешканців Чорного моря – пластик отримав друге життя! А головне – наше Чорне море стало чистішим, а ми всі – більш екосвідомими. Чекаємо від Пластикожуя Оззі і його команди наступних пізнавальних і корисних проектів. Запрошуємо до цього і всіх. Збережемо природу разом!!!

Світлана Тарабан, начальник відділу
еколого-освітньої работи та
рекреаційного благоустрою
НПП «Білобережжя Святослава»