Військова служба за контрактом стала більш привабливішою




Сучасна армія, яку розбудовує Україна – це не тільки зміни до підготовки професійного рівня військовослужбовців, технічне переоснащення та забезпечення сучасним озброєнням, а й покращення соціальних стандартів. Новий 2019 рік став в цьому плані для військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей більш привабливішим.

Так з 1 січня суттєво збільшено розмір грошового утримання, яке сьогодні нараховується у межах від 10.200 до 26 тис. гривень в залежності від посади, військового звання, вислуги років та інших надбавок. Щорічно виплачується оздоровча матеріальна допомога в розмірі однієї місячної заробітної плати, матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань, також у розмірі однієї місячної заробітної плати. Крім того військовослужбовці, які вперше підписали контракт отримують одноразову грошову винагороду: особам рядового складу – 8 (вісім), особам сержантського і старшинського складу – 9 (дев’ять), особам офіцерського складу – 10 (десять) розмірів прожиткового мінімуму, який з першого січня 2019 року становить 1853 гривні.

Відбулись суттєві зміни у військовому законодавстві, щодо забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житлом. Кабінет міністрів пропонує в 2019 році для вирішення цього питання виділити з державного бюджету Міністерству оборони 839,9 мільйона гривень, що на 17,7 мільйона більше, ніж було виділено в 2018 році. Ці кошти, перш за все, будуть спрямовані на будівництво нового житла, реконструкцію і ремонт казарменого фонду, який планується переобладнати під військові гуртожитки, закупівлю квартир на вторинному ринку. Не обділені в цьому плані будуть і військовослужбовці Очаківського гарнізону, для яких вже в цьому році буде закладено будівництво нових житлових будинків.

Є певні позитивні зміни і в наданні військовослужбовцям грошової компенсації за піднайом житла. Раніше ця компенсація стосувалася тільки офіцерського складу, та з цього року, згідно Постанови КМУ №1160 від 27.12.18 року, ця виплата гарантована усім категоріям військовослужбовців, незалежно від строку служби і військового звання. Її розмір з 01 січня 2019 року становить 1853 гривні, а при наявності в них трьох і більше членів сім’ї розмір даної компенсації збільшується в 1,5 рази.

Крім вище зазначених приємних нововведень, військова служба за контрактом також передбачає і інші соціальні гарантії, такі як:

– можливість кар’єрного зростання;
– щорічна відпустка від 30 днів, тривалість якої зростає зі збільшенням вислуги;
– можливість служби у миротворчих підрозділах за кордоном;
– якісне безкоштовне медичне обслуговування;
– право на отримання заочної вищої освіти (без відриву від служби) за рахунок Міністерства оборони після підписання другого контракту;
– можливість безкоштовного вивчення іноземної мови (особам, які перебувають в резерві для просування по службі);
– виділення земельних ділянок під будівництво та пільги для військовослужбовців (учасників ООС) та членів їх сімей.

Усі, хто бажає пов’язати своє життя з професією захисника Вітчизни, та отримати більш розгорнуту інформацію про наявність вакантних місць в частинах Очаківського гарнізону та в інших частинах Збройних Сил України, інших військових формувань, консультацію, а можливо і рекомендації стосовно вибору військової спеціальності за освітою чи призванням, просимо звертатися до Очаківського районного військового комісаріату з 08.00 до 17.00 щодня, крім вихідних і святкових днів, або за телефоном: (05154) 3-08-36

Військовий комісар Очаківського РВК
полковник Г.П. Леурда