Птахам – нові «будиночки», учасникам акції – велика подяка!




Завдяки вирубанню у нашому місті дуплястих дерев багатьом птахам ніде гніздитися і тому чисельність їх різко скорочується. Кожен п’ятий вид птахів занесений у Червону книгу України! Як допомогти птахам у гніздовий період? Дієвим заходом є виготовлення та розвішування штучних гніздівель!

Щоб привернути увагу учнівської молоді до охорони птахів та відродити екологічне свято «День зустрічі птахів», у нашому місті кожного року проходить щорічна природоохоронна акція «Зробимо домівку для пернатого друга!», яка традиційно оголошується працівниками екоосвіти та науки природно-заповідних об’єктів: НПП «Білобережжя Святослава» та РЛП «Кінбурнська коса».

Учасники цьогорічної акції:

Учні 3 класу НВК «Сонечко» (вихователь Т.В. Верховляк)

   

Учень 5Б класу загальноосвітньої школи №1 Єгор Попач навчився навичкам майстрування, зробив проект та сфотографував всі етапи виготовлення такого незвичайного «Будиночка для птахів», завдяки чому став учасником обласного конкурсу «День зустрічі птахів», який проходить на базі обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

Очаківська загальноосвітня школа №2

Добре підготувалися до зустрічі птахів школярі Очаківської загальноосвітньої школи №2. Вони змайстрували для них 25 «будиночків»!

А зібравшись на шкільному подвір’ї (організатор заходу вчитель біології та екології Н.В. Безлепкіна), учасники акції зі всіх класів і одночасно «автори» пташиних домівок, демонстрували результати своєї праці: Даніїл Пісковий-Мартем’янов та Анна Тихонова (5А клас), Єгор Половий та Катерина Лукащук (6А клас), Микита Головацький (6Б клас), Нікіта Хаіндрава (7А клас), Артем Сінкевич (8А клас), Володимир Безлепкін та Дмитро Шиян (9 клас), Даніїл Сіора (10 клас), Андрій Бутенко (11 клас). Молодші учасники: Тимофій Пасаман та Юлія Башмакова (1А клас), Альона Сірко (1Бклас), Кіра Плохотнюк та Анна Стахорська (2А клас), Олеся Кувшинова (2Б клас), Поліна Чорненька (3А клас), Владислав Шумаков, Анастасія Бойчук та Юрій Шевчук (3Б клас), Жасмін Гринченко, Маргарита Матющенко та Дар’я Молотова (4А клас) похвалилися зробленими, за допомогою батьків, новенькими та оригінальними «будиночками» для птахів.

   

Кіра Плохотнюк разом з батьками зробили шпаківню – сувенір.

Анастасія Дубовікова (6Б кл.) та Нікіта Пащенко (7А кл.) підготували малюнки, присвячені дню птахів.

Учасники акції отримали плакати «Крилаті мешканці Кінбурнської коси».

Дякуємо тим, хто допомагає птахам оселитися у нашому краї!

Завдяки учням школи, декілька шпаківень буде прикрашати орнітологічну стежку Кінбурнської коси та чекати на крилатих «новоселів», але більшу частину шпаківень вирішили розвісити у парку міста.

 

За допомогою хлопців: Володимира Безлепкіна, Дмитра Шияна, Андрія Бутенко, Микити Головацького та інших, та під наглядом працівника НПП «Білобережжя Святослава» Петрова В.О., шпаківні вдалося розвісити.
Акція та екологічний захід «День птахів», спрямований на відповідальне ставлення дітей та їх батьків до участі у практичних діях на користь природі, став традиційним у ЗОШ №2.

І.Форманюк
– провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса» та НПП «Білобережжя Святослава»