«Шлях з бою до дому»




У Збройних Силах України з 2014 року за підтримки офісу НАТО успішно впроваджується програма «Шлях з бою до дому», спрямована на психологічне відновлення військовослужбовців - учасників бойових дій, які заплановані до звільнення в запас або у відставку.

За п’ять років свого існування проект став важливою частиною загальної системи психологічних заходів, розроблених і здійснених Головним управлінням морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України в інтересах цієї категорії військовослужбовців.

Тренінгові програми виконують фахівці-психологи громадської організації «Ліга офіцерів», які максимально наблизили свою діяльність до стандартів, впроваджених в арміях країн НАТО. Завдяки двосторонній конструктивній взаємодії Головного управлінням морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України та громадської організації «Ліга офіцерів» тільки за останній місяць можливістю пройти курси скористалися понад 280 військовослужбовців з різних військових гарнізонів. А загалом за 2019 рік було проведено 42 таких семінари, у яких взяли участь 1680 військовослужбовців.

 

Слід зазначити, що за своїм змістом і спрямованістю проект є вкрай актуальним і важливим, оскільки на цей час у Збройних Силах України тривають активні заходи щодо створення ефективної моделі психологічної реабілітації усіх категорій військовослужбовців - учасників бойових дій. Крім того, системна підтримка Офісу НАТО є також частиною загальнодержавних заходів, які сьогодні спрямовані на максимальну інтеграцію Збройних Сил України до принципів і підходів, прийнятих в країнах Північноатлантичного Альянсу щодо роботи з персоналом.

Прес-служба ГО «Ліга офіцерів»