Зимова рибалка на Чорному морі




Зимова рибалка – улюблене заняття рибалок-любителів. Рибалки не зважають навіть на несприятливі погодні умови. Під час рибалки взимку слід дотримуватись ряду правил, що стосуються поведінки на водоймі та правил любительського рибальства.

Пам’ятайте, любительський лов риби в зимовий період (від льодоставу до скресання криги) дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків:

  • на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими об'єднаннями - не більше п'яти на рибалку;
  • на водоймах, де впроваджене платне рибальство - не більше десяти на рибалку.

Крім того, за одну добу особі дозволяється виловити на водоймах загального користування не більше 3 кг риби, на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше 5 кг, за винятком випадків, коли вага однієї рибини перевищує встановлену норму вилову.

Риболовля на Чорному морі взимку може принести не тільки хороші емоції, а й проблеми зі здоров'ям і матеріальні витрати. Рибалка в морі може бути небезпечна, адже тут трапляються такі часті явища, як шторми та сильні вітри. Зазвичай, такі природні умови починаються в листопаді і закінчуються з кінцем зими. Тож рибалка в Чорному морі 2019 і будь-якого іншого року може принести як великий улов і веселий настрій, так і травми від природних катаклізмів. Остерігайтесь рибалити з обмерзлих, слизьких ділянок (каменів, пірсів, тощо). Взимку ловити рибу поодинці ризиковано. Краще зібрати групу з кількох людей, попередити рідних про свої наміри.

Одягайтеся на таку зимову ловлю тепліше, верхній одяг не слід застібати щільно, а лямки від рюкзака треба надіти на одне плече, тоді в разі небезпеки в особи буде можливість швидко звільнитися від них, особливе місце приділяйте екіпіровці, не забувайте завжди мати з собою рятувальний жилет, ніж, бінокль, підсаку. До того ж, з тих же причин варто вибирати міцну вудку, адже залишитися на лові без неї і улову не потішить нікого.

Також не забувайте, що категорично забороняється вживати до та під час риболовлі алкогольні напої чи інші наркотичні або психотропні речовини. Якщо треба зігрітися, краще випити з термоса гарячого чаю або кави!

Чорноморський рибоохоронний патруль закликає громадян бути уважними і пам’ятати, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки! Бережіть себе!